× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

În ultimele zile, pompierii teleormăneni au fost solicitaţi să intervină la 80 de evenimente

Informatia de Teleorman • 11-07-2023, 10:00:49 • 58 vizualizari
 

În ultimele trei zile, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „A.D. Ghica” al judeţului Teleorman, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării şi salvării persoanelor din medii ostile vieţii, precum şi pentru acordarea primului ajutor calificat, au participat la un număr de 80 de evenimente.

Din numărul total de intervenţii, 69 au fost ale paramedicilor SMURD pentru acordarea primului ajutor şi transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, un accident rutier, produs pe raza municipiului Alexandria, fără victime, la care salvatorii au acţionat pentru sablarea carosabilului şi asigurarea măsurilor P.S.I, şapte incendii, dintre care un incendiu la o stivă de baloţi de paie în localitatea Pietroşani, un incendiu la o butelie în localitatea Ţigăneşti, un incendiu la o casă din localitatea Târnava, trei incendii de vegetaţie uscată şi culturi de grâu în localităţile Viişoara, Fântânele şi Stejaru şi un incendiu la un autocamion în localitatea Fântânele, o misiune pentru asigurarea măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor, o intervenţie pentru degajarea unor copaci căzuţi pe carosabil şi o misiune în sprijinul SAJ Teleorman.

Luni, în jurul orei 07.00, pompierii militari teleormăneni au intervenit cu o autospecială de stingere, o cisternă şi o ambulaţă SMURD, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit din localitatea Târnava. Pentru lichidarea incendiului şi înlăturarea efectelor negative, salvatorii au acţionat aproximativ trei ore. Au ars două camere, circa 80 mp din acoperişul casei şi o anexă de aproximativ 20 mp. Cauza probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit electric.

Pompierii militari teleormăneni au fost solicitaţi duminică, în jurul orei 17.20, să intervină pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu care se manifesta la culturi agricole, în localitatea Stejaru. Colegii noştri au intervenit circa o oră cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă. În urma incendiului ce a avut drept cauză probabilă scânteile mecanice de la utilajul agricol, a ars o suprafaţă de aproximativ 10 hectare cultură de grâu şi aproximativ 16 hectare de mirişte.

 
 
Continuare pe Informatia de Teleorman » Articole Informatia de Teleorman »
 
Ultimele Pompierii Teleormăneni Solicitaţi Intervină Evenimente