× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

BULETIN DE PRESĂ

IPJ Teleorman • 31-07-2023, 14:00:42 • 22 vizualizari
 

27 Iulie 2023Sursa: IPJ TR

De la începutul săptămânii și până în prezent, polițiștii Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Teleorman, au desfășurat activități de prevenire a criminalității informatice, a infracțiunilor săvârșite cu violență, precum si o serie de activități informativ – preventive  pentru creșterea gradului de conștientizare a publicului cu privire la importanța utilizării responsabile a  numărului de urgență 112 numai în situații de urgență reale, dar și activități de informare a cetătenilor referitoare la prevederile Legii nr. 213/05.07.2023, respectiv măsuri de prevenire, conștientizare și limitare a consecințelor conducerii autovehiculelor pe drumurile publice sub influența alcoolului și/sau unor substanțe psihoactive.

În contextul acestor activități, polițiștii au purtat discuții cu copiii și adulții oferindu-le recomandări în scopul reducerii riscului victimal, dar și a celui infracțional.

În cadrul activităților desfășurate, conducătorilor auto le-au fost aduse la cunoștință modificările legislative în materie penală, respectiv, în cazul conducătorului auto aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere și care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei, acesta va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei.

Polițiștii vă recomandă:

Nu vă urcați la volan dacă ați consumat băuturi alcoolice sau substanțe psihoactive ori dacă nu dețineți permis de conducere.

Consumul de alcool poate afecta condusul autovehiculului prin faptul că acesta cauzează:

•        deficiențe de vedere;

•        încetinirea reflexelor;

•        reducerea concentrării și a vigilenței;

•        crearea unei stări de relaxare și somnolență, ceea ce te poate determina să adormi la volan;

Nu vă puneți viața în pericol urcându-vă în autovehicule conduse de persoane care nu dețin permis de conducere, aflate sub influența alcoolului sau a drogurilor.

Activitățile de informare și educare a comunității noastre în privința siguranței rutiere continuă și în perioada următoare.

 
 
Continuare pe IPJ Teleorman » Articole IPJ Teleorman »
 
BULETIN PRESĂ