× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Cod Roșu de caniculă în județul Teleorman

Ziarul Mara • 25-07-2023, 10:00:18 • 49 vizualizari
 

Un val de căldură extremă lovește România, aducând temperaturi de neimaginat în județul Teleorman. Meteorologii au emis cod roșu de caniculă pentru mâine și poimâine, avertizând populația cu privire la temperaturile maxime extreme de 40-42 de grade Celsius și disconfortul termic deosebit de accentuat.

Odată cu codul roșu, județul Teleorman se alătură altor județe din sud-estul țării afectate de caniculă, precum Dolj, Olt, Giurgiu, Ilfov și Călărași, dar și Capitala București. Aceste condiții meteorologice periculoase pot pune în pericol sănătatea oamenilor și pot avea un impact semnificativ asupra vieții cotidiene.

Populația este sfătuită să fie extrem de precaută și să ia măsuri adecvate pentru a se feri de căldură.

Evitați expunerea la soare în intervalul orar 10:00 – 16:00, când temperaturile sunt cele mai ridicate. Dacă este posibil, rămâneți în interior sau căutați locuri umbrite și răcoroase.

Purtați îmbrăcăminte lejeră, din materiale naturale, care permite pielii să respire și să se răcorească mai ușor.

Protejați-vă capul cu o pălărie sau o umbrelă în timpul expunerii la soare.

Consumați cantități suficiente de lichide, în special apă, pentru a vă menține hidratarea. Evitați băuturile alcoolice și cofeina, deoarece pot contribui la deshidratare.

Folosiți ventilatoare sau aer condiționat pentru a menține o temperatură confortabilă în interior.

Faceți dusuri reci sau îmbăiați-vă într-un bazin cu apă pentru a vă răcori.

Fiți atenți la semnele de suprasolicitare termică, precum amețeală, crampe musculare, transpirație excesivă sau senzație de slăbiciune. Dacă experimentați aceste simptome, căutați imediat un loc răcoros și solicitați ajutor medical.

Acordați o atenție specială persoanelor vulnerabile la căldură, cum ar fi vârstnicii, copiii mici și persoanele cu afecțiuni medicale preexistente.

În astfel de condiții extreme, este important să fim responsabili și să ne protejăm sănătatea și bunăstarea. Respectând aceste sfaturi, putem reduce riscul de a fi afectați de caniculă și putem face față mai ușor temperaturilor ridicate.

CLAUDIU DUMITRACHE

 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Caniculă Județul Teleorman