× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Polițiștii care l-ar fi bătut pe tânărul drogat mort sunt din Teleorman

Liber in Teleorman • 03-10-2023, 10:00:15 • 336 vizualizari
 

Un caz tulburător a fost adus la lumină în ultimele zile, implicând un tânăr pe nume Eduard, drogat, care ar fi fost bătut de polițiști și ulterior a murit în circumstanțe neclare. Acuzațiile de violență și ștergerea probelor în acest caz au stârnit o dezbatere amplă în mediul public.

Cinci dintre cei șase polițiști implicați în intervenția care a dus la moartea lui Eduard provin din Teleorman și au fost angajați în poliție din surse externe. Acest detaliu a ridicat semne de întrebare cu privire la modul în care au fost selecționați și antrenați acești ofițeri, în special în contextul evenimentelor tragice din ultimele zile.

Potrivit unor surse din anchetă, camerele de supraveghere ale agenților au fost oprite în timpul intervenției, iar imaginile de pe camerele de supraveghere din zonă au fost șterse.

Două dintre persoanele implicate – Țuică Cristiana Teodora și Mihăiță Mitruleasa au un istoric în ceea ce privește intervențiile folosind forța, potrivit unor surse. Ceea ce este de remarcat este faptul că, spre deosebire de alte cazuri anterioare, acești doi agenți nu au avut body cam-urile pornite la momentul intervenției. Această absență a ridicat întrebări cu privire la posibila intenție de a evita documentarea video a evenimentelor.

Cei doi, alături de Mareș Cătălin, sunt originari din Teleorman și au fost angajați din surse externe la secția 17 de Poliție în anul 2019, respectiv 2017. Mareș Cătălin a fost, de asemenea, mutat la secția 17 de poliție în anul 2021. De asemenea, Perețeanu Marius, un alt ofițer implicat în caz, a fost angajat la secția 17 din surse externe în același an, 2017, și este tot din județul Teleorman.

Reamintim că Eduard Giosu, tânărul drogat care a murit după ce ar fi fost bătut de polițiști, a suferit mai multe traumatisme în urma loviturilor de un plan dur, ar fi stabilit medicii. Tatăl tânărului a declarat că Eduard se afla într-o stare bună până în momentul în care a fost prins de polițiști. Rezultatele venite de la Spitalul Municipal din Capitală arată faptul că tânărul avea în sânge nu mai puțin de 6 substanțe interzise.

 
 
Continuare pe Liber in Teleorman » Articole Liber in Teleorman »
 
Polițiștii Bătut Tânărul Drogat Teleorman