× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

La Pietroșani, după scandalul „azilului clandestin”, asistenții personali sunt chemați să semneze condica

Exploziv News 24 • 25-07-2023, 14:00:45 • 73 vizualizari
 

După ce în localitatea Pietroșani, nu demult a fost descoperit un azil clandestin, primarul care păstorește localitatea, Emil Picu, ne uimește din nou cu declarațiile sale.

Am fost surprinși să aflăm că printr-o dispoziție dată a hotărât să îi cheme de luni până vineri, așa cum prevede contractul de muncă, pe asistenții personali, pentru a semna condica la ora 8.00, de venire la locul de muncă și la 16.00, pentru încheierea programului. Este o premieră dacă vreți, cel puțin pentru județul Teleorman, să chemi îngrijitorii persoanelor cu handicap, care, este adevărat, sunt plătiți de primărie și să-i pui să semneze pentru prezența la muncă. Domnul primar Emil Picu, poate, nu a aflat că îngrijirea unei astfel de persoane, cu precădere a unui copil, nu începe la o anumită oră și nici nu se termină vreodată în cele 24 de ore cât are o zi.

Tot la fel de adevărat și corect este faptul că nu putem vorbi aici despre o ilegalitate, Codul Muncii nu prevede nicio excepție pentru această categorie de angajați, însă, decizia luată de autoritatea publică de la Pietroșani este cel puțin ciudată, dacă nu „imorală”, dacă ar fi să cităm un specialist în muncă pe care l-am contactat pentru a ne lămuri cu privire la această situație.

Nici explicația primarului Picu nu a fost una prea convingătoare, dar, de răspunsurile domniei sale ambigue și care pe alocuri se contrazic suntem obișnuiți de la subiectul cu „azilul clandestin”. Practic, edilul a vrut „să se pună la adăpost”, din cauza problemelor care au apărut în ultimele săptămâni în spațiul public vizavi de sistemul de protecție a persoanelor cu dizabilități, dar și din domeniul asistenței sociale. Și ca să cităm un alt interlocutor pe care l-am contactat pentru a ne prezenta un punct de vedere referitor la situația de la Pietroșani: „Cum ar fi să chemăm toți asistenții maternali din județ la Alexandria pentru a semna condica, de două ori pe zi?”. Și acum întrebăm noi: cum ar fi, dacă ați constatat o „anomalie” în legislație să faceți demersuri pentru a o îndrepta? Sau, cum ar fi să nu mai profitați de toate „chichițele” din legislație pentru a vă acoperi, cu toate că realizați că sunt uneori inepții? Este o vorbă: „Ești mai catolic decât Papa!”, iar primarului Picu i se potrivește perfect.

 
 
Continuare pe Exploziv News 24 » Articole Exploziv News 24 »
 
Pietroșani Scandalul Azilului Clandestin Asistenții Personali Chemați Semneze Condica