× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

CENTRUL DE COMUNICARE JUDEȚEAN TELEORMAN

IPJ Teleorman • 11-06-2024, 14:00:44 • 105 vizualizari
 

Pe tot parcursul procesului electoral, cele peste 850 de forțe de ordine din cadrul structurilor Ministerului Afacerilor Interne, din județul Teleorman, au menținut climatul normal de ordine și siguranță publică, astfel încât nu au fost înregistrate situații deosebite, care să afecteze procesul electoral, în ziua de 9 iunie a.c..

În acest context, nu au fost înregistrate evenimente grave. În situații izolate, oamenii legii au intervenit punctual, acolo unde au fost sesizări sau au existat indicii cu privire la anumite încălcări ale legislației electorale și nu numai. Toate sesizările privind producerea unor incidente au fost verificate cu maximă atenție de către angajații M.A.I. din județul Teleorman și după încheierea procesului de votare.

La nivelul județului, în ziua de ieri, în context electoral, au fost înregistrate 81 de sesizări, 51 dintre acestea neconfirmându-se, iar 5 fiind de competența președintilor secțiilor de votare. La acest moment, în două dintre cazurile semnalate încă se efectuează verificări.

În 35 de cazuri au fost constatate aspecte de natură contravențională, pentru care au fost aplicate sancțiuni.

Totodată, au fost întocmite opt dosare penale, pentru posibile infracțiuni (Călmățuiu, Stejaru, Cosmești, Buzescu, Nanoc, Merișani, Roșiori de Vede). Cercetările sunt continuate sub coordonarea parchetelor competente, în vederea clarificării aspectelor semnalate.

După încheierea procesului de votare, în zonele în care au existat indicii despre posibile aglomerări de persoane, echipajele de poliție au acționat în continuare pentru asigurarea fluxului rutier și pietonal, dar și pentru menținerea climatului de ordine și siguranță publică.

De asemenea, efectivele M.A.I. și-au continuat misiunea,  asigurând măsuri de ordine publică în zona sediului Biroului Electoral de Circumscripție Județeană, precum și securitatea transportului materialelor rezultate în urma procesului electoral, de la primării și sediile birourilor electorale de circumscripție comunale/orășănești/municipale către Biroul Electoral de Circumscripție Județeană.

Polițiștii, jandarmii, pompierii și polițiștii de frontieră din județul Teleorman mulțumesc cetățenilor responsabili, care au înțeles mesajele și recomandările transmise, astfel încât, per ansamblu, procesul electoral de ieri s-a desfășurat într-un climat de normalitate și cu respectarea legii.

 
 
Continuare pe IPJ Teleorman » Articole IPJ Teleorman »
 
CENTRUL COMUNICARE JUDEȚEAN TELEORMAN