× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Pompierii din alte județe se antrenează în Teleorman pentru a face față incendiilor

Ziarul Mara • 30-09-2023, 10:00:17 • 276 vizualizari
 

Focul, unul dintre cei mai vechi inamici ai omului, poate aduce atât distrugere cât și salvare. În ciuda provocărilor, pompierii reușesc adesea să învingă flăcările, dar puțini știu câtă muncă și pregătire stau în spatele acestor intervenții eroice. În județul Teleorman, la Detașamentul de Pompieri Videle, se desfășoară antrenamente riguroase care atrag pompieri din diverse colțuri ale țării, cu scopul de a-și perfecționa abilitățile și de a asigura siguranța cetățenilor.

În ultima săptămână, zece pompieri militari din cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență București-Ilfov, Călărași, Constanța, Dolj și Giurgiu au participat la un modul special de pregătire, numit “Stagiul de perfecționare pentru identificarea fenomenelor termice”. Acest modul a avut ca scop dezvăluirea complexității fenomenelor termice care pot apărea în timpul incendiilor, precum flashover-ul și backdraft-ul. Pentru pompierii aflați la fața locului, această experiență a fost de neprețuit, oferindu-le cunoștințe vitale pentru a face față situațiilor de urgență.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” din Teleorman este mândru să ofere un poligon de antrenament și pregătire care să susțină dezvoltarea profesională a salvatorilor din toată țara. Cu astfel de oportunități, pompierii pot să-și îmbunătățească abilitățile în domenii precum stingerea incendiilor, salvarea din medii ostile și pregătirea fizică.

Într-un comunicat de presă, pompierii din Teleorman au declarat: “Suntem convinși că experiența și cunoștințele acumulate de ei la această pregătire vor fi diseminate și colegilor lor, din rândul personalului de intervenție, iar împreună vor reuși să asigure un grad ridicat de siguranță pentru cetățeni. Îi felicităm pe toți participanții pentru seriozitatea și implicarea de care au dat dovadă la acest stagiu de perfecționare și le dorim misiuni cât mai ușoare în carieră!”

Astfel, pompierii din diverse județe se antrenează în Teleorman pentru a deveni mai bine pregătiți în lupta cu focul și pentru a oferi cetățenilor o protecție mai bună în fața pericolelor. Ei demonstrează că în spatele eroismului lor stau ore de muncă grea și devotament pentru a proteja viața și bunurile celor din jur.

Claudiu DUMITRACHE

 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Pompierii Județe Antrenează Teleorman Pentru Față Incendiilor