× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

DNSC: Infractorii ciberneticii se folosesc de inteligența artificială pentru a propaga oportunități de investiții false

Ziarul Teleormanul • 20-11-2023, 14:00:08 • 31 vizualizari
 

Falsele oportunități de investiții, propagate de infractori cibernetici pe rețelele sociale, se folosesc inclusiv de noile tehnologii, cum ar fi inteligența artificială, avertizează Directoratul Național pentru Securitate Cibernetică (DNSC).

Astfel, atacatorii fac uz de deep fake (tehnologie folosită pentru manipularea înregistrărilor video), pentru a induce în eroare potențialele victime și pentru a oferi un grad ridicat de încredere informației prezentate.

Clipuri în care anumite persoane cu reputație la nivel național girează aceste “programe de investiții” sunt publicate adesea de infractorii din online pe conturi de social media nou create și folosite exclusiv în acest scop, ori unele compromise, care au aparținut în trecut altor utilizatori. De obicei, atacatorii se folosesc de imaginea unor oameni politici, oameni de afaceri și chiar jurnaliști, pentru a prezenta aceaste oferte-capcană publicului.

Cum funcționează capcana întinsă de infractori? Spre deosebire de alte cazuri, în care postarea sponsorizată avea ca scop principal redirecționarea potențialei victime către un site de phishing, în alte cazuri ca acesta, atacatorii invită audiența să își manifeste interesul pentru a intra în “program” prin transmiterea unui mesaj privat. Odată contactați în acest mod, atacatorii vor folosi tehnici de inginerie socială și site-uri de phishing pentru a convinge utilizatorii să furnizeze date sensibile.

Related

 
 
Continuare pe Ziarul Teleormanul » Articole Ziarul Teleormanul »
 
Infractorii Ciberneticii Folosesc Inteligența Artificială Pentru Propaga Oportunități Investiții