× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Exerciții demonstrative desfășurate de ISU Teleorman cu prilejul Zilei Protecției Civile

Ziarul Mara • 05-03-2024, 10:00:21 • 48 vizualizari
 

De la înființare până în prezent, protecția civilă a rămas o componentă de bază a sistemului securității naționale, destinată prevenirii și reducerii riscurilor de producerea a dezastrelor, protejării populației și înlăturării efectelor negative ale dezastrelor.

Pompierii teleormăneni au organizat diverse activități, în care au prezentat cele mai moderne autospeciale de intervenție, modalitățile de acordare a primului ajutor și lecții de prevenire a incendiilor.

Cu prilejul Zilei Protecției Civile, sărbătorită an de an la 28 februarie, unitățile de pompieri își deschid porțile pentru toți cei interesați să „cunoască și să se familiarizeze cu specificul armei care ne reprezintă”, anunță Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

Pe parcursul zilei de miercuri 28 februarie a.c. cadrele ISU Teleorman au desfășurat activități cu prilejul Zilei Protecției Civile ,în mai multe locații din municipiul Alexandria.

Astfel că, între orele 10.00 – 12.00 la Liceul Teoretic„ Alexandru Ghica” și Școala Gimnazială „Alexandru Colfescu ”s-au desfășurat lecții deschise și exerciții de evacuare în caz de cutremure/incendii

Totodată în intervalul orar 12.00 – 18.00 la Centrul Multifuncțional pentru Tineret s-a desfășurat Maratonul Acordării Primului Ajutor, cu prezentarea măsurilor de prim ajutor, în diferite situații de urgență.

De asemenea, au fost organizate puncte de informare preventivă, de către cadrele Inspecției de Prevenire și Serviciului Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților, pe centrul pietonal Alexandria, între orele 12.00 -16.00.

Mircea OLTEANU

 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Exerciții Demonstrative Desfășurate Teleorman Prilejul Protecției Civile