× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Deficitul de personal la Biroul Vamal Teleorman

Ziarul Mara • 31-08-2023, 10:00:25 • 138 vizualizari
 

Conducerea Biroului Vamal Teleorman are deficit de personal. În semestrul I al anului 2023, Biroul Vamal de Interior Teleorman se confruntă cu o provocare majoră legată de numărul insuficient de lucrători vamali în raport cu volumul de activitate și complexitatea lucrărilor desfășurate. Acest aspect pune în lumină dificultățile pe care le întâmpină autoritățile vamale în gestionarea corectă și eficientă a fluxului de mărfuri și a colectării taxelor la nivelul județului Teleorman.

Potrivit unei informări a directorului, Mirela Tănase, în prima jumătate a anului 2023, în cadrul Biroului Vamal de Interior Teleorman, s-au aflat în funcțiune doar 7 lucrători vamali, alături de un șef de birou vamal. Această cifră reprezintă un număr extrem de redus de personal pentru a gestiona eficient sarcinile variate și complexe pe care le implică activitatea vamală. În plus, volumul crescut al mărfurilor care trec prin punctele vamale și complexitatea legii fiscale și a procedurilor vamale adaugă un grad suplimentar de dificultate.

Efectele deficitului de personal sunt resimțite în mai multe aspecte ale activității vamale. Din cauza numărului redus de lucrători, procesul de vămuire al mărfurilor poate întâmpina întârzieri, ceea ce afectează în mod direct comercianții și agenții economici implicați. De asemenea, sarcina de calculare, verificare și încasare a drepturilor de import și a taxelor în vamă devine copleșitoare pentru personalul disponibil.

În contextul acestui deficit de personal, veniturile colectate la bugetul de stat în vamă în primul semestru al anului 2023 au fost de 21.897.041 lei. Aceasta pune în evidență faptul că, în ciuda resurselor limitate, lucrătorii vamali încearcă să îndeplinească cu responsabilitate sarcinile lor, contribuind la colectarea fondurilor importante pentru bugetul național.

Autoritatea Vamală Română funcționează ca organ de specialitate al administrației publice centrale în domeniul vamal. Organizația are rolul de a asigura aplicarea corectă a tarifului vamal de import, supravegherea bunurilor sub incidența legislației vamale și colectarea taxelor datorate în vamă. Ea operează într-o structură ierarhică, cu direcții regionale vamale care, la rândul lor, coordonează birourile vamale de interior și/sau de frontieră.

Claudiu DUMITRACHE

 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Deficitul Personal Biroul Teleorman