× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Peste 400 de evenimente la care au intervenit polițiștii teleormăneni! Au fost reținute 32 de permise de conducere

Actualitatea de Teleorman • 04-12-2023, 20:00:53 • 187 vizualizari
 

În ultimele 96 de ore, polițiștii teleormăneni au fost în teren în vederea asigurării unui climat optim de ordine și siguranță publică, protejării patrimoniului și drepturilor și libertăților persoanelor, răspunzând nevoilor cetățenilor.

Astfel, în perioada 30 noiembrie – 3 decembrie, polițiștii au intervenit la peste 400 de evenimente, dintre care nu mai puțin de 358 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență – 112, acționând pentru prevenirea și descurajarea faptelor antisociale, a situațiilor de risc și a oricăror evenimente ce ar putea perturba siguranța publică.

Totodată, în urma activităților preventive desfășurate, pentru neregulile constatate polițiștii au aplicat aproximativ 500 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste de 200.000 de lei, au reținut 32 de permise de conducere și au retras 18 certificate de înmatriculare pentru diverse abateri de la normele privind circulația pe drumurile publice.

În ultimele 96 de ore, la nivelul județului au fost înregistrate opt accidente rutiere ușoare, zece persoane având nevoie de îngrijiri medicale, în cauze fiind întocmite dosare penale.

Polițiștii atrag atenția asupra necesității respectării normelor rutiere de către toți participanții la trafic, întrucât cauzele generatoare ale evenimentelor tragice produse pe drumurile județului nu sunt imputabile doar unei categorii.

Principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman, în primele 10 luni ale anului 2023, au fost:

– abateri pietoni – un număr de 7 accidente (5 persoane decedate și 2 persoane rănite grav)

– neacordare prioritate vehicule – un număr de 6 accidente (o persoană decedată și 8 persoane grav rănite)

– alte preocupări de natură a distrage atenția – un număr de 5 accidente (4 persoane decedate și o persoană rănită grav)

– abateri bicicliști – un număr de 4 accidente (2 persoane decedate și 2 persoane rănite grav).

De asemenea, în ceea ce privește circulația pe drumurile teleormănene, polițiștii au constatat 12 infracțiuni, șase dosare penale find întocmite sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului (Plopii-Slăvitești, Roșiori de Vede, Turnu Măgurele, Alexandria, Zimnicea, Vârtoape).

Totodată, la nivelul județului s-a acționat preventiv-reactiv, în filtre rutiere, în scopul descurajării și combaterii consumului de alcool și substanțe psihoactive la volan, precum și pentru prevenirea infracțiunilor comise cu violență, depistarea, identificarea și tragerea la răspundere a persoanelor urmărite în temeiul legii.

În ceea ce privește sesizările privind violența domestică, în perioada menționată polițiștii au intervenit la mai mult de 10 solicitări semnalate prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112, cele mai multe dintre ele confirmându-se și fiind concretizate în dosare penale, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii întregii situații de fapt. Statistic, la nivelul județului Teleorman se înregistrează o creștere a semnalărilor de acest gen, însă aceasta are ca efect scăderea faptelor comise cu un grad ridicat de violență asupra unui membru al familiei.

Exemple:

FĂRĂ ALCOOL LA VOLAN!

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Turnu Măgurele au întocmit dosar penal și efectuează cercetări în cazul unui bărbat în vârstă de 34 de ani, depistat în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Plopii – Slăvitești, deși s-ar fi aflat sub influența alcoolului.

În seara zilei de 30.11.2023, în jurul orei 20:30, polițiștii au fost sesizați cu privire la producerea unui accident de circulație pe DJ 612A, în comuna Plopii – Slăvitești.

Polițiștii care s-au deplasat la fața locului au constatat că autoturismul condus de către un bărbat în vârstă de 34 de ani, din comuna Plopii – Slăvitești, ar fi părăsit carosabilul, intrând în coliziune cu un cap de pod, în urma evenimentului rutier rezultând doar pagube materiale.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma verificărilor efectuate de către polițiști în bazele de date ale Poliției Române, a reieșit că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Turnu Măgurele, în cadrul dosarului penal întocmit.

STOP VIOLENȚEI DOMESTICE!

Polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Roșiori de Vede au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de încălcare a măsurilor dispuse prin ordinul de protecție și efectuează cercetări.

În ziua de 30 noiembrie, în jurul orei 8:00, polițiștii au fost sesizați prin apel 112 de către o femeie în vârstă de 69 de ani, din comuna Săceni, cu privire la faptul că fiul său, un bărbat de 49 de ani, încalcă măsurile stabilite prin ordinul de protecție provizoriu.

Deși împotriva sa a fost emis un ordin de protecție provizoriu și au fost stabilite măsuri restrictive, bărbatul de 49 de ani ar fi pătruns în curtea locuinței mamei sale și i-ar fi adresat injurii și amenințări cu acte de violență.

În cauză a fost întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Roșiori de Vede.

 

 

 

The post Peste 400 de evenimente la care au intervenit polițiștii teleormăneni! Au fost reținute 32 de permise de conducere appeared first on Actualitatea de Teleorman.

 
 
Continuare pe Actualitatea de Teleorman » Articole Actualitatea de Teleorman »
 
Evenimente Intervenit Polițiștii Teleormăneni Reținute Permise Conducere