La momentul când aceasta și-a depus declarația de avere, în 2020, nu avea trecut aproape nimic, doar un venit de 7796 lei/an, în calitate de director, de la firma DARIANNE BUSINESS CONSULTING SRL, și 4644 lei/an în calitate de consilier local.
Sursele noastre susțin că aceasta este foarte bogată și că a reușit să câștige alegerile din 2020 cumpărând alegătorii.
DARIANNE BUSINESS CONSULTING SRL este administrată de un italian, Muccio Antonio, soțul neoficial, dar firma este deținută în proporție de 100% de Iuliana Ivana.
În 2021, Iuliana Ivana a obținut 485.893 lei din dividende și au început să apară moștenirile:
- 1104 mp teren intravilan, moștenit în anul 2021.
- 8263 mp teren agricol, moștenit în anul 2021.
- 11800 mp teren agricol, moștenit în anul 2021.
- casă în București, 108 mp, moștenită în 2021.
- casă în Gălăteni, 300 mp, moștenită în 2021.
În 2022, Iuliana Ivana a câștigat 461.598 lei, din dividende.
Se pare că primărița a avut noroc imens atât în afaceri cât și la moșteniri.
De când a devenit primar, Ivana nu făcut absolut nimic pentru comună, din contră, a reușit să blocheze conturile primăriei.
Primăria Gălăteni este obligată să plătească peste 765.475 lei, din cauza faptului că Iuliana Ivana a anulat anumite contracte câștigate deja.
Drept urmare, o parte din bunurile primăriei au fost puse sub sechestru și vor fi vândute, în cazul in care prejudiciul nu este achitat.
Este destul de simplu, firmele care câștigaseră proiectul nu erau cele potrivite. Așa că a reziliat contractele, să poată participa firmele "care trebuie".
În cei patru ani de mandat nu a mișcat un fir de iarbă din acea comună, iar proiectul depus de fostul primar, pentru asfaltarea străzilor, a rămas la stadiul de proiect, pentru că Iuliana Ivana nu am mai continuat. A vrut să facă ea un nou proiect, doar că s-a luat cu "treabă" la Asociația Agricolă pe care o deține și nu a mai avut timp și de problemele din comună.
O parte dintre terenurile comunei au fost concesionate de ea, iar cealaltă parte este folosită abuziv, pe post de parcare pentru utilajele firmei sale.
Vă dați seama cât de mare este foamea de bani, dacă primărița a arat drumurile de hotar, doar ca să-și unească terenurile?
Un caz care a trecut pe sub radarul tuturor jurnaliștilor a fost demiterea abuzivă a consilierilor locali.
Context: mai mulți consilieri locali s-au opus unei propuneri de consiliu local, prin care primărița voia să împrumute o sumă uriașă, în numele primăriei, pentru achitarea datoriilor pe care ea le-a făcut. Asta ar fi însemnat amanetarea comunei.
Astfel că, unora dintre consilierii care sau opus, le-au fost întocmite demisii fictive, iar aceștia s-au trezit demiși prin ordinul prefectului Haralambie Epure.
Aceștia au atacat în instanță hotărârile de consiliu local, iar unii dintre ei au reușit să-și recâștige mandatul de consilier, deoarece s-a dovedit faptul că semnăturile au fost falsificate.
Din păcate, nici justiția nu-și face treaba cum trebuie.
Deși unii dintre consilieri au câștigat contestațiile, Primăria Gălăteni, sub conducerea Iulianei Ivana, și Instituția Prefectului, sub conducerea lui Haralambie Epure, au făcut recurs.
Este evident că le este frică să piardă procesele. Totodată, unul dintre consilieri a făcut plângere penală, pentru că i-a fost falsificată semnătura și au fost întocmite documente în numele lui, dar dosarul zace în sertarul procurorului de caz.
Iuliana Ivana nu a ridicat un pai pentru comuna Gălăteni. În schimb, aceasta a cheltuit aproape 1.200.000 de lei pe studii de fezabilitate, consultanță și servicii de întocmire documente.
Multe studii au fost făcute chiar și de două, trei ori, pentru aceleași proiect. Deși nu există proiect depus pentru asfaltare sau modernizare a rețelei de apă și canalizare, banii se duc pe apa sâmbetei, pe tot felul de proceduri care, în realitate, nu costă nici măcar un sfert din sumele plătite.
Bine, banii nu s-au dus chiar pe apa sâmbetei, ci s-au dus în conturile unor firme de partid, asociate conducerii partidului de la nivel județean și național. Dar despre asta vom face o investigație separată, în care vom demonstra cu dovezi clare fiecare conexiune dintre politicieni și firmele care subminează economia județului.
Ca să vă faceți o idee, Iuliana Ivana a plătit 127.000 lei unei firme cu un singur angajat, firmă care a obținut 9 contracte în aceeași zi, pentru redactarea la calculator a unor documente, în vederea obținerii de avize.
Da, 127.000 costă un copy-paste a unui text și doar modificarea numelui UAT-ului respectiv.
De fapt, mafia acestor tipuri de servicii este următoarea:
Se înființează o firmă X, controlată din umbră de un om influent, se bagă la înaintare un proprietar anonim, iar apoi acea firmă obține contracte pe bandă rulantă cu statul, în schimbul unor sume exorbitante. Apoi, acea firmă subcontractează o altă firmă Y, specializată în domeniu, pentru a întocmi documentația pe o sumă mult mai mică, iar la finalizarea documentațiilor, firma Y livrează proiectul către firma X, iar firma X către primărie.
Am consultat 3 firme diferite în domeniul serviciilor de proiectare tehnică și ni s-a transmis, într-un caz similar, că o astfel de documentație, pentru care primărița a plătit 127.000 lei, pare mult supraevaluată. Deci, cu mult mai puțin decât suma pe care "primărița risipitoare" a plătit-o.
În afară de bani, Iuliana Ivana nu are nicio calitate. Pe lângă analfabetismul funcțional de care dă dovadă, aceasta manifestă și un comportament agresiv. Recent, a fost implicată într-un scandal în care a lovit doi cetățeni.
Totodată, Ivana și-a trecut primăria pe persoană fizică. În achizițiile publice, la date de contact, în dreptul primăriei apare adresa de e-mail a acesteia: iulianaprimar@gmail.com. Practic, Iuliana Ivana și-a însușit primăria pe persoană fizică.
Vom reveni cu privire la neregulile din această comună, căci ele sunt multe, și vom dezvălui cine sunt susținătorii ei din umbră. Cine știe, poate că vom face și o sesizare la DNA, că sesizările din oficiu nu mai există în justiție.