× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Florin Piper-Savu: “Câteva aspecte din Legea Educației necesită corectare!”

Infoexpres TV • 17-02-2024, 20:00:27 • 87 vizualizari
 

Analiza pe care PSD a făcut-o până acum asupra proiectelor Legilor Educației a evidențiat necesitatea corectării câtorva aspecte cheie, definitorii pentru viitorul copiilor.

✅Referitor la admiterea în liceu, PSD nu va accepta o formulă care restrânge drastic accesul copiilor la educație de calitate; este cel puțin discutabil dacă liceele să aibă dreptul să-și organizeze propriile admiteri, cu propriile subiecte pentru că ar crește riscul practicii neloiale a meditațiilor și al corupției.

✅În ceea ce privește examenul de bacalaureat, PSD privește cu multă rezervă înmulțirea probelor de examen, așa cum e propusă în proiect.

✅PSD consideră că desființarea liceelor pedagogice, modificând asfel, formarea învățătorilor, nu este o soluție, mai ales în condițiile lipsei acute de profesori dedicați.

✅ Prevederile referitoare la învățământul special, trebuie să țină cont inclusiv de realitatea bazei noastre școlare.

✅Nu în ultimul rând, Legile Educației trebuie să cuprindă și prevederi în ceea ce-i privește pe copii născuți în diaspora. Trebuie să găsim soluțiile corecte pentru integrarea copiilor născuți și crescuți în diaspora dacă dorim să se întoarcă românii acasă.

Avem deci, obligația ca aceste proiecte să fie cât mai bine realizate. Graba adoptării Legilor Educației nu poate fi motivată de obținerea banilor din PNRR pentru că termenul maxim ce derivă din PNRR pentru îndeplinirea acestui jalon privind legile educației este martie 2024. Nu trebuie să atingem cei 7 ani cât i-au fost necesari Proiectului ”România Educată” pentru a fi finalizat, dar nici nu putem adopta, pe repede înainte, o lege care nu rezolvă problemele din educație.

Florin Piper-Savu, deputat PSD Teleorman

 
 
Continuare pe Infoexpres TV » Articole Infoexpres TV »
 
Florin Piper-Savu Câteva Aspecte Educației Necesită Corectare