× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Condiții optime la Centrul pentru persoane vârstnice din Zimnicea

Ziarul Mara • 14-07-2023, 10:00:22 • 39 vizualizari
 

Centrul pentru persoane vârstnice din Zimnicea oferă condiții de cazare, îngrijire și petrecere a timpului, la standarde omologate.

Capacitatea centrului a fost stabilită prin hotărârea Consiliului Local și este de 14 locuri, în prezent toate locurile fiind ocupate (de 9 femei și 5 bărbați).

Petre Pârvu, primarul orașului Zimnicea, a explicat mecanismele de finanțare a centrului, fiind de părere că este nevoie de un sprijin financiar din partea Guvernului, pentru a permite primăriei realizarea unor îmbunătățiri și chiar mărirea capacității de cazare.

Centrul pentru persoane vârstnice a fost construit cu fonduri europene, iar persoanele care se află aici contribuie cu 60% din pensia pe care o au (indiferent de suma ce i se cuvine), restul cheltuielilor fiind suportat de bugetul local al orașului Zimnicea.

Primarul Petre Pârvu face apel la autoritățile naționale, subliniind necesitatea finanțării atât a centrelor pentru persoane vârstnice, cât și a celor pentru persoanele cu nevoi speciale.

„Este necesar acest lucru, pentru că se cheltuiesc sume foarte mari de bani din bugetul local pentru aceste centre și nu toate primăriile își pernit astfel de cheltuieli”, a mai spus primarul orașului Zimnicea.

Primăria orașului Zimnicea suportă cheltuielile pentru Centrul pentru persoane vârstnice și pentru Centrul de zi pentru copiii cu dizabilități. Referitor la Centrul de zi pentru copiii cu dizabilități, de acesta beneficiază aproximativ 30 de copii din oraș și din comunele apropiate.

Ar fi benefică finanțarea de către stat a acestor centre cu 25-30% din sumele de care au nevoie, cheltuielile fiind mari, persoanele aflate aici având nevoie și de medicamente.

Populația orașului Zimnicea este informată de către edilul Petre Pârvu că situația Centrului pentru persoane vârstnice este bună, iar cei aflași aici sunt bine îngrijiți și beneficiază de condiții optime.

„Dacă se ia decizia la nivel național, ca prin Ministerul Dezvoltării să se finanțeze modernizarea acestor centre, voi face solicitările necesare pentru a beneficia de fonduri”, a spus primarul orașului.

Edilul intenționează să construiască în curtea acestui centru un foișor, pentru petrecerea timpului liber al celor aflați aici, să monteze panouri fotovoltaice (pentru reducerea consumului de energie electrică) și să extindă clădirea (prin construirea cel puțin a încă unui salon).

Acesta face apel și la angajații centrului, spunându-le că trebuie să-și facă datoria.

Cornelia RĂDULESCU

 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Condiții Optime Centrul Pentru Persoane Vârstnice Zimnicea