× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Investiţiile în parcuri, locuri de joacă şi zone de agrement rămân o prioritare pentru primarul Victor Drăguşin

Informatia de Teleorman • 27-05-2024, 14:00:49 • 175 vizualizari
 

In centrul strategiei de dezvoltare a municipiului şi tuturor preocupărilor mele am pus mereu familia tânără şi nevoile lor: educaţie de calitate, acces rapid la servicii medicale, siguranţa pe strazi şi în parcuri, dar si diversificarea zonelor unde aceştia îşi pot petrece timpul liber. Extinderea posibilităţilor de agrement constituie un obiectiv necesar pentru îndeplinirea căruia am scris proiecte şi obţinut finanţări europene (construirea noului parc de la UM), am investit bani din bugetul local (regenerarea dendrologică a Pădurii Vedea, reconstruirea Ştrandului Vedea, modernizare tuturor locurilor de joacă din municipiu, înlocuirea ori de câte ori este nevoie a aparatelor de joacă şi construirea a multe alte locuri noi, amenajarea curţilor unităţilor de învăţământ), prin CNI am salvat fostul Cinematograf Patria şi l-am adaptat nevoilor educaţionale şi sociale ale tinerilor şi acum avem acolo Centrul Multifuncţional pentru Tineri unde am organizat sute de evenimente şi spectacole.

Am iniţiat şi finalizăm un proiect îndrăzneţ de utilizare a banilor încasati din prestarea unui serviciu public direct în interesul cetatenilor. Construim BUCURIA COPIILOR pe ruinele vechii CT 4, centrala termică din spatele ANAF, unde cu banii încasaţi din parcările cu plată din municipiul construim primul loc de joacă public, indoor, cu spaţii moderne de relaxare şi distracţie pentru copii, cu posibilitate folosirii ca sală de evenimente (serbări de clasă, petreceri de grup, ateliere, etc). Un spaţiu care respectă toate standardele de siguranţă pentru copii şi care va deveni locul cel mai iubit de către cei mici şi nu numai.

La finalizarea acestui proiect vom continua această provocare şi tot prin Servicii Publice, societatea care administrează parcările cu plată din municipiu, şi tot cu banii încasaţi din parcări vom amenaja librăria din Centrul Multifuncţional pentru tineri şi o nouă şi mare provocare, transformarea unei alte clădiri degradate, centrala termică din Piaţa PECO într-un centru pentru tinerii care vor să se relaxeze şi socializeze după terminarea orelor de curs sau programului de muncă, un spaţiu cu posibilităţi multiple de  deconectare: sală bowling, biliard, ping pong, etc

Cele mai importante proiecte de agrement ale municipiului sunte cele pentru care căutăm sursă de finanţare din fonduri europene: Aventura Parc si Aqua Parc.

Imiţial ne-am propus ca aceste obiective să fie amenajate în continuarea Pădurii Vedea, aqua parcul în zona din spatele caselor de pe Str. Al. Ghica, pe unde trecea pe vremuri braţul secundar al Râului Vedea şi aventura parcul în zona Târgului Săptămânal. Am decis schimbarea locaţiilor deoarece regimul terenului – silvic impunea multe resticţii, iar pentru braţul secundar am hotărât împădurirea, ceea ce am şi făcut alături de un ONG în această primăvară şi am plantat 2400 de puieţi de arbori si arbuşti din 30 de specii diferite şi 90 arbori mari la balot, iar zona fostului Târg Săptămânal o folosim pentru evenimente cu public numeros, de aceea după mai multe analize am hotărât să ne poziţionăm cu construirea acestor două parcuri de agrement la ieşirea din Alexandria, pe şoseaua spre Cernetu, acolo unde se construieşte şi o bază sportivă privată, cu fonduri europene, unde avem suficient spaţiu si pentru parcare şi unde vom extinde şi transportul în comun.

(Realizat de Cronica Prompt Media TR, la comanda PSD Organizația Teleorman, CMF 21240002)

 
 
Continuare pe Informatia de Teleorman » Articole Informatia de Teleorman »
 
Investiţiile Parcuri Locuri Joacă Agrement Rămân Prioritare Pentru Primarul Victor Drăguşin