× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Microbuze electrice pentru elevii județului Teleorman

Ziarul Mara • 09-09-2023, 10:00:19 • 56 vizualizari
 

Ședința extraordinară a Consiliului Județean Teleorman, de joi, 7 septembrie 2023, a avut pe ordinea de zi două proiecte de hotărâre, ambele votate în unanimitate de consilierii județeni.

Primul proiect de hotărâre votat prevede reorganizarea aparatului de specialitate al CJ Teleorman și aprobarea organigramei și a statului de funcții.

Cel de al doilea proiect care a primit votul consilierilor județeni este „Microbuze electrice pentru elevii din județul Teleorman”.

Obiectivul proiectului „Microbuze electrice pentru elevii județului Teleorman” vizează îmbunătățirea condițiilor de transport, prin furnizarea de microbuze școlare „verzi”, prietenoase cu mediul și cu un consum energetic redus.

În contextul schimbărilor climatice, una dintre cele mai mari amenințări asupra mediului, cadrului social şi economic, atât la nivel european, cât și la nivel național, se recunoaște caracterul urgent al problemelor legate de mediul înconjurător și se propun o serie de măsuri pentru atingerea obiectivului Uniunii Europene (UE) de a reduce emisiile nete de gaze cu efect de seră cu cel puțin 55% până în 2030.

Astfel, educația pentru mediu și schimbări climatice devine o prioritate, iar infrastructura unităților de învățământ urmează să fie adaptată standardelor europene de dezvoltare sustenabilă.

Pe lângă asigurarea mobilității urbane verzi, se asigură și achiziționarea de mijloace de deplasare „verzi” pentru elevii aflați în zone cu populație scăzută, facilitând accesul acestora la educație odată cu protejarea mediului.

Cornelia RĂDULESCU

 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Microbuze Electrice Pentru Elevii Județului Teleorman