Conferinţa „Omul şi animalele în preistorie pe valea Teleormanului” va fi susţinută de către dr. hab. Adrian Bălăşescu, coordonatorul Departamentului de Bioarheologie din cadrul Institutului de Arheologie „Vasile Pârvan” al Academiei Române.
Va fi prezentat aportul arheozoologiei la studiul paleofaunei, paleomediului al comportamentului oamenilor faţă de animale, atât domestice, cât şi sălbatice, creionându-se anumite tipare în ceea ce priveşte paleoeconomia animalieră în preistorie.
Cercetările efectuate în ultimii 30 de ani în situri de pe valea Teleormanului, cu precădere la Vităneşti şi Măgura, au furnizat importante loturi de resturi osoase ce au fost studiate din punct de vedere al identificării taxonilor, al vârstelor de sacrificare sau vânare, al originii celor domestice, al dietei acestora şi a modului în care erau exploatate. Toate aceste aspecte, dar şi altele ce ţin de arheozoologie şi de răspunsurile pe care ni le poate oferi vor fi aduse în atenţia publicului participant de către dl. Adrian Bălăşescu, cercetător care a participat activ la numeroase campanii arheologice de pe valea Teleormanului şi ale cărui studii au fost materializate prin lucrări cu caracter monografic şi numeroase articole de specialitate.
Conferinţa va avea loc miercuri, 15 noiembrie a.c., la ora 11.00, în sala „Auditorium” a Muzeului Judeţean Teleorman, intrarea fiind liberă.