× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Jandarmeria Teleorman, bilanț de activitate pentru anul 2023

Actualitatea de Teleorman • 29-01-2024, 20:00:51 • 46 vizualizari
 

Astăzi, 29 ianuarie, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Teleorman a avut loc evaluarea activității instituției pe anul 2023.

Bilanțul a fost prezentat de către inspectorul șef al I.J.J. Teleorman, colonel Ionel Mihai,in prezența , sefului Direcției Comunicații și Tehnologia Informației, col.Cristian Băluță din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Această evaluare a implicat o analiză amănunțită a activităților desfășurate, a misiunilor îndeplinite și rezultatelor obținute pe parcursul anului 2023. Totodată, au fost stabilite și prezentate obiectivele instituției pentru anul 2024.

În perioada de referință, jandarmii teleormăneni au executat 5.415 misiuni specifice pentru siguranța cetățenilor din care:

– 207 misiuni pentru asigurarea unui climat de normalitate cu ocazia desfăşurării unor activităţi cu participarea unui public numeros;

-224 misiuni de intervenţie pentru soluţionarea unor apeluri primite prin SNUAU 112 sau alte solicitări ale cetăţenilor;

– 4451 misiuni de menţinere a ordinii

– 270 acţiuni executate în comun cu alte instituţii cu atribuţii în prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional şi contravenţional

– 257 misiuni pentru punerea în aplicare a 495 mandate de aducere emise de organele de urmărire penală şi instanțele de judecată.

Cu ocazia executării misiunilor, structurile de ordine publică au constatat 188 infracțiuni și au fost aplicate 1134 sancțiuni contravenționale în cuantum total de 247.202 lei.

Infracțiunile au fost constatate pe timpul misiunilor şi acțiunilor proprii, pe timpul executării activităților de menținere a ordinii publice cu poliția şi a acțiunilor comune, executate în baza protocoalelor / planurilor de cooperare / colaborare încheiate cu alte instituții.

Performanța executării misiunilor de asigurare a ordinii publice s-a reflectat prin faptul că la nivelul zonei de competență teritorială nu au fost executate intervenții în forță pentru restabilirea ordinii publice.

În ceea ce privește misiunea de pază și protecție a obiectivelor, bunurilor și valorilor, effective din cadrul inspectoratului au asigurat paza transporturilor de produse cu caracter special, de bunuri, valori și corespondență clasificată, la un număr de:

-68 transporturi de produse cu caracter special;

– 74 de transporturi de bunuri și valori;

– 485 misiuni de transport corespondență clasificată, împreună cu structura specializată a Direcției Regionale de Informații Muntenia – Sediul Secundar Alexandria.

În urma executării acestor misiuni au fost constatate şi aplicate 247 sancțiuni.

Suma încasată la bugetul de stat, în urma executării misiunilor de pază a transporturilor de produse cu caracter special, a fost de 248827,63 lei.

În anul 2023, cooperarea / colaborarea cu instituţiile, autorităţile publice locale, organizaţiile şi alte persoane juridice cu care unitatea are stabilite relaţii de parteneriat, a fost eficientă şi constructivă, nefiind semnalate disfuncţionalităţi sau impedimente care să nu permită executarea misiunilor în condiţii optime.

„Cu siguranță, jandarmii teleormăneni vor acţiona şi în anul 2024 cu fermitate, profesionalism şi consecvenţă, potrivit atribuţiilor prevăzute de lege, pentru apărarea ordinii de drept şi protecţia drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, în limita competenţelor stabilite prin actele normative ce ne reglementează activitatea și ne angajăm să asigurăm creșterea gradului de siguranță și protecție a cetățeanului”, transmite Inspectoratul Județean de Jandarmi Teleorman.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The post Jandarmeria Teleorman, bilanț de activitate pentru anul 2023 appeared first on Actualitatea de Teleorman.

 
 
Continuare pe Actualitatea de Teleorman » Articole Actualitatea de Teleorman »
 
Jandarmeria Teleorman Bilanț Activitate Pentru