× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Programul “Start în Educație”

Ziarul Mara • 09-08-2023, 10:00:20 • 32 vizualizari
 

Transformarea vieților copiilor din comunitățile defavorizate din Teleorman

În mijlocul peisajului rural din județul Teleorman, 1575 de copii cu vârste cuprinse între 3 și 6 ani și 321 de părinți din 24 de comunități defavorizate au avut parte de o șansă excepțională prin intermediul programului inovator “Start în Educație”. Inițiată și susținută de Fundația World Vision România, această campanie a adus lumină și speranță în viețile celor mai tineri membri ai societății.

Central în acest efort a fost distribuirea pachetelor educaționale inovatoare, denumite cu afecțiune “Ghiozdănele cu Viitor”. Aceste ghiozdane nu doar că au făcut zâmbetele să strălucească pe fețele copiilor, dar au deschis și porțile spre învățare și dezvoltare temeinică. Cu rechizite, cărți, caiete de lucru și materiale educaționale STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Artă și Matematică), aceste pachete personalizate au oferit copiilor un mediu prielnic pentru a-și dezvolta potențialul și a învăța jucându-se.

Profesorii, părinții și membrii echipei World Vision România au colaborat într-un mod neîncetat și plin de empatie, formând un parteneriat care a transformat proiectul într-o adevărată reușită.

“Am găsit în profesioniștii de la World Vision România o sursă de inspirație și sprijin de neprețuit. Echipa a manifestat un profesionalism remarcabil și o apropiere empatică față de nevoile noastre. A face parte din această inițiativă mă umple de mândrie”, a spus cu entuziasm doamna Stanciugel Loredana Olguța, un cadru didactic de învățământ preșcolar implicat în proiect.

Dar educația timpurie nu a vizat doar copiii. Părinții au avut parte de “Școala părinților – ateliere de educație parentală”, unde au fost echipați cu cunoștințele și instrumentele necesare pentru a sprijini dezvoltarea optimă a copiilor lor. Începând din luna august 2023, acești părinți vor avea acces la un canal YouTube dedicat, oferindu-le idei și activități pentru a se implica în învățarea copiilor lor într-un mod inovator și interactiv.

Inițiativa “Start în Educație” s-a dovedit a fi mult mai mult decât un proiect. Acesta a creat un parteneriat puternic între profesori, specialiști, părinți și autorități, punând accentul pe importanța educației timpurii în dezvoltarea sănătoasă și armonioasă a copiilor. Această mișcare a reprezentat o punte către un viitor promițător pentru cei mai vulnerabili copii din comunitățile defavorizate, transformându-i în liderii și inovatorii de mâine.

Claudiu DUMITRACHE

 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Programul Educație