× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

FOCARE DE PESTĂ PORCINĂ, ACTIVE DE SĂRBĂTORI, ÎN JUDEȚUL TELEORMAN

Antena 3 Alexandria • 08-12-2022, 10:01:08 • 131 vizualizari
 

Teleormanul este pe locul al treilea, la nivel național, în ceea ce privește numărul de focare active de pestă porcină africană. Potrivit datelor, în județul nostru, sunt active 7 focare de pestă porcină africană. Totuși, veștile sunt bune, deoarece numărul acestora a scăzut drastic, față de anul trecut. Iar vestea și mai bună este că, până de sărbători, toate aceste focare vor fi stinse, spun reprezentanții Direcției Sanitare Veterinare și Pentru Siguranța Alementelor Teleorman.

7 focare de pestă porcină africană sunt active, în acest moment, în județul Teleorman, toate fiind identificate la animale domestice. În aceste condiții, specialiștii ne sfătuiesc să fim atenți la aspectul și la starea de sănătate a animalului, înainte de a îl sacrifica, mai ales că mulți teleormăneni se pregătesc de Ignat.

De la prima semnalare a prezenței virusului peste porcine africane în țara noastră, pe data de 31 iulie 2017 și până în prezent, au fost diagnosticate și aproape 7.000 de cazuri la mistreți, în 41 de județe. Autoritățile din Teleorman anunță, însă, că până la jumătatea acestei luni, toate focarele de pestă porcină din județul nostru vor fi stinse.

Articolul FOCARE DE PESTĂ PORCINĂ, ACTIVE DE SĂRBĂTORI, ÎN JUDEȚUL TELEORMAN apare prima dată în Antena 3 Alexandria.

 
 
Continuare pe Antena 3 Alexandria » Articole Antena 3 Alexandria »
 
FOCARE PESTĂ PORCINĂ ACTIVE SĂRBĂTORI JUDEȚUL TELEORMAN