× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 
alege dreapta unita

(FOTO) Peste o sută de amenzi aplicate șoferilor teleormăneni, în cadrul acțiunii „Blocada”

Exploziv News 24 • 10-03-2024, 14:00:53 • 94 vizualizari
 

Într-o singură noapte, oamenii legii au dat nu mai puțin de 135 de amenzi, în valoare de peste 59.000 de lei și, totodată, au reţinut cinci permise de conducere, inclusiv pentru consumul de substanţe psihoactive. 

Polițiștii de la Rutieră au organizat filtre pe raza întregului județ, fiind efectuate peste 460 de testări cu aparatele alcooltest și 17 testări pentru consumul de substanțe psihoactive. Polițiștii au constatat cinci infracțiuni – conducere sub influența alcoolului, conducere sub influența substanțelor psihoactive și conducere fără permis, la Măgura, Drăgănești de Vede, Nenciulești și Zimnicea, fiind întocmite tot atâtea dosare penale.

„Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Teleorman au depistat un bărbat în vârstă de 25 de ani, din Furculești, care conducea un autoturism pe DJ 601 F, în localitatea Nenciulești, deși ar fi consumat alcool. Rezultatul testării cu aparatul etilometru a indicat o valoare de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice de sânge necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

În aceleași circumstanțe, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Vitănești au depistat un bărbat de 37 de ani din comuna Măgura, județul Teleorman, care a condus un autoturism pe raza localității de domiciliu, deși ar fi consumat băuturi alcoolice, în cazul acestuia testarea cu aparatul etilotest evidențiind o valoare de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice de sânge necesare pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

La Drăgănești de Vede, rezultatul testării cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,79 mg/l în cazul unui bărbat de 35 de ani, din localitate, depistat de către polițiștii Biroului Rutier Roșiori de Vede în timp ce conducea un autoturism pe DJ 612 A, în localitate, fără a deține permis de conducere. Și în acest caz a fost urmată procedura privind stabilirea alcoolemiei, bărbatul fiind condus la spital”, se arată într-un comunicat remis de IPJ Teleorman.

Un accident rutier a făcut ca polițiștii să o testeze cu aparatul drugtest pe o tânără din Zimnicea, care a provocat evenimentul.

„La Zimnicea, o tânără de 21 de ani, ar fi efectuat o manevră de evitare a unui câine și a pierdut controlul asupra direcției de mers a autoturismului la volanul căruia se afla, ieșind în afara carosabilului. Fiind testată cu aparatul drugtest, acesta a indicat o valoare pozitivă în ceea ce privește consumul de substanțe susceptibile a avea efect psihoactiv, tânăra fiind condusă la spital în vederea recoltării de probe biologice necesare în vederea stabilirii cu exactitate a consumului de substanțe psihoactive”, arată același comunicat.

Acest gen de acțiuni vor continua și în perioada următoare în județul Teleorman.

 
 
Continuare pe Exploziv News 24 » Articole Exploziv News 24 »
 
Amenzi Aplicate șoferilor Teleormăneni Cadrul Acțiunii Blocada