× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Operațiune de combatere a pescuitului ilegal

Ziarul Mara • 03-10-2023, 10:00:20 • 65 vizualizari
 

Poliția Teleorman confiscă bunuri în valoare de 8.000 de lei

Mai mulți “pescari” au fost prinși de oamenii legii. Aceștia pescuiau cu dispozitive electrice.

Într-o acțiune coordonată pentru protejarea ecosistemelor și prevenirea pescuitului ilegal cu dispozitive electrice, polițiștii din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi Teleorman au desfășurat operațiuni în zona râului Olt, în comuna Islaz. La data de 28 spre 29 septembrie 2023, aceștia au depistat în flagrant delict trei persoane care se angajau în această activitate ilegală, punând în pericol resursele acvatice vii din zonă.

Polițiștii au intervenit pentru a stopa aceste acțiuni ilegale și pentru a proteja mediul înconjurător. În ciuda somațiilor făcute de forțele de ordine, cei trei indivizi nu s-au supus, ceea ce a necesitat efectuarea a două focuri de avertisment în plan vertical pentru imobilizarea lor. Din fericire, nu au fost înregistrate victime în urma acestei intervenții.

În urma operațiunii, poliția a întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de pescuit ilegal cu dispozitive electrice și alte activități dăunătoare pentru mediul acvatic.

Ca rezultat, au fost confiscate și ridicate pentru confiscare 20 de kilograme de pește, o ambarcațiune gonflabilă, un acumulator auto, un minciog, un proiector și un dispozitiv electric, precum și un autoturism.

Valoarea estimativă a bunurilor indisponibilizate se ridică la aproximativ 8.000 de lei.

Această acțiune reprezintă un pas important în protejarea ecosistemelor acvatice și în descurajarea activităților ilegale de pescuit cu dispozitive electrice în zona Teleormanului, contribuind astfel la menținerea sănătății mediului și a resurselor acvatice.

Poliția Teleorman continuă să acționeze pentru creșterea siguranței și securității activităților pe apă, iar astfel de operațiuni vor continua să fie desfășurate pentru a contracara pescuitul ilegal și distrugerea resurselor acvatice vii.

Claudiu DUMITRACHE

 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Operațiune Combatere Pescuitului Ilegal