× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

(FOTO) O veche tradiție a fost readusă la viață, la Zimnicea, de Ziua Marinei

Exploziv News 24 • 16-08-2022, 14:00:44 • 21 vizualizari
 

În urmă cu mai bine de 30 de ani, pe vremea comunismului, la Zimnicea se organizau diferite evenimente, special dedicate pentru locuitorii orașului. 

Pentru a readuce în atenția opiniei publice vechile obiceiuri, anul acesta, primăria din localitate a readus la viață o parte din concursurile dedicate Zilei Marinei și a Marinarului. Astfel, aflată la prima ediție, această sărbătoare a adunat pe plaja de la discotecă, așa cum este cunoscută zona, zeci de oameni, care s-au bucurat de o petrecere pe cinste, alături de primarul Petre Pârvu. Au fost organizate concursuri de înot, cățărare pe bârnă, unsă cu grăsime, pentru a îngreuna deplasarea, iar la capătul ei, cel mai îndemânatec dintre concurenți a primit o pasăre (exact așa cum se întâmpla odinioară). De asemenea, au fost organizate concursuri de prins rațe pe fluviu (pe care evident că le luau acasă), dar și cățărare pe un catarg simbolic.

”Anul acesta, am luat decizia să provocăm un eveniment în perioada vacanței, pentru că foarte mulți cetățeni, concetățeni de-ai noștri care lucrează în afara țării, în statele membre ale Uniunii Europene mi-au cerut, ca pe timpul vacanței să organizez un eveniment ca să se bucure și ei și copiii lor când vin în vacanță. Vreau să vă spun că acest eveniment avea loc cu ani în urmă, la nivel de oraș. Să sperăm că astăzi (n.r. ieri, 15 august), prima ediție va fi un succes, iar de acum înainte, în anii care vin, să ne bucurăm toți de ea și să rămână o tradiție pentru noi”, a spus edilul șef, în deschiderea evenimentului. 

Pe lângă păsările care au fost luate cu ei acasă, câștigătorii concursurilor au primit și sume de bani, pregătite de primărie. Zimnicenii prezenți pe plajă s-au bucurat, de asemenea, de o plimbare pe Dunăre cu vaporașul ”Valul Dunărean”. Pentru că niciun eveniment nu se poate încheia fără muzică, pe scena amplasată în zona respectivă, a fost amplasată o scenă, pe care au urcat Florin Vasilică și Grupul Teleormanul, dar și Florin Pârlan.

Articolul (FOTO) O veche tradiție a fost readusă la viață, la Zimnicea, de Ziua Marinei apare prima dată în Exploziv News 24.

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Exploziv News 24 » Articole Exploziv News 24 »
 
Tradiție Readusă Viață Zimnicea Marinei