× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Acțiuni de prevenire ale polițiștilor din cadrul IPJ Teleorman

Ziarul Mara • 24-08-2023, 10:00:18 • 65 vizualizari
 

La acest sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii teleormăneni au acționat la nivelul județului pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, menținerea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

În cadrul acțiunilor, au fost legitimate 288 de persoane, verificate 160 de autovehicule, au fost efectuate 73 de testări pentru alcool și 7 testări drugtest.

Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 92 de sancțiuni contravenționale în valoare de 38 805 lei, au reținut 10 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice și au fost retrase 7 certificate de înmatriculare.

Dintre acestea,85 sancțiuni la regimul rutier iar 7 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, conform Legii 61/1991 Rep.

Totodată, în cadrul acțiunilor polițiștii au întocmit și două dosare penale pentru ,,conducerea unui vehicul sub influența alcoolului” și “conducerea unui vehicul pe drumurile publice având dreptul de a conduce suspendat”.

,, -La data de 19 august a.c., ora 04.50, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Turnu Măgurele au depistat un bărbat de 33 de ani, din comuna Lunca, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism în municipiul Turnu Măgurele, județul Teleorman, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului” urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

-La data de 20 august a.c., ora 04.00, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Turnu Măgurele au depistat un tânăr de 19 ani, din comuna Lunca, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 642, în comuna Islaz, județul Teleorman, având dreptul de a conduce suspendat.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “conducerea unui vehicul pe drumurile publice având dreptul de a conduce suspendat”, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent” -se arată în comunicatul IPJ Teleorman.

Mircea OLTEANU

/

 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Acțiuni Prevenire Polițiștilor Cadrul Teleorman