Despre cum ne recuperăm viitorul aici, în Teleorman
În ultimii 10 ani, Teleormanul a fost de fiecare dată județul cu cea mai îmbătrânită populație. Vârsta medie a populației rezidente din Teleorman era în 2022 de 46,3 ani, cu patru ani peste media națională (42,3 ani). În 2023, vârsta medie în județ a crescut la 46,4 ani, la o distanță considerabilă față de Ilfov, cel mai tânăr județ din România (38,9 ani).
Nu pot să nu leg aceste cifre de o altă statistică la fel de relevantă: Teleormanul este al doilea în topul județelor care pierd oameni. Între 2012 și 2023, Teleormanul a avut a doua cea mai mare prăbușire a populației rezidente (-15,9%), după Caraș-Severin (-16,9%).
Județul nostru îmbătrânește și pierde oameni. Rămânem tot mai puțini și mai bătrâni, în timp ce tinerii își caută viitorul în altă parte. Toate acestea nu sunt doar statistici, le-am putut vedea cu ochii mei mergând pe străzile și ulițele județului în ultimele luni. Iar teleormănenii îmi dau dreptate, pentru că am avut zeci de discuții care de aici pornesc. Doar bătrânii știu ce este în sufletul lor când povestesc de nepoți pe care îi văd de câteva ori pe an, dacă îi văd și atunci.
Aceasta este cea mai mare problemă a Teleormanului, faptul că viitorul nostru este pus sub semnul întrebării. Iar politicienii județului nu pot ignora un astfel de subiect. El poate fi atenuat cu soluții naționale și este foarte bine că auzim candidați în alegerile prezidențiale care vorbesc despre îmbătrânirea populației. Dar nimic nu poate compensa lipsa de viziune la nivel local și faptul că reprezentanții noștri dau din umeri când îi întrebi despre astfel de teme. Este bine că pensiile cresc, ele trebuie să îi ajute pe bătrâni să aibă o viață decentă, dar cum facem să avem mai multe locuri de muncă în județ, pentru ca Teleormanul să aibă un viitor?
Politicienii locali care tac și nu fac sunt în fapt hoți de viitor. Ei condamnă județul. În această campanie, eu vreau să vorbesc despre subiectele cu adevărat importante ale județului. Noi, la PNL, vrem să scoatem în evidență ceea ce-i doare pe oameni. Nu interesează pe nimeni anunțurile triumfaliste, dacă oamenii simt că, pentru a avea o viață mai bună, cel mai important lucru este să pleci.
Cu riscul de a părea uneori tehnic, eu o să vin și cu soluții. Ele nu sunt magice, nu aduc schimbări peste noapte, dar pot reda speranța că se pot face lucruri bune și în Teleorman. Rolul politicienilor este să caute soluții la problemele cele mai mari ale societății, iar eu pentru asta sunt în politică. Știu cum se pot crea locuri de muncă bine plătite și cum putem dezvolta infrastructura pentru a-i face pe tineri să ia rămânerea în județ măcar în calcul.
În această campanie electorală, alături de echipa PNL, o să-i ascult pe oameni și le voi prezenta ceea ce vrem noi să facem.
Pentru că nu mai putem aștepta, vom discuta despre subiectele cheie ale județului, pe care vrem să le ducem cu profesionalism în Parlamentul României!
Daniel Constantin, președinte interimar PNL Teleorman
The post Daniel Constantin, președinte PNL Teleorman, despre recuperarea viitorului în Teleorman. „Teleormanul are cea mai îmbătrânită populație” appeared first on Actualitatea de Teleorman.