× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Partea I: A furat, dar a și făcut. Primarul care sifonează bani inteligent.

Global Teleorman • 13-12-2023, 10:01:09 • 162 vizualizari
 

În urmă cu ceva timp, primarul comunei Drăgănești-Vlașca, Ciprian Ciuperceanu, și-a anunțat transferul de la echipa liberală, PNL, în echipa socialistă, PSD, dar care să fi fost motivul acestui "transfer"?

Să fi fost un transfer pentru binele comunității sau pentru propriul interes?

Nici bine nu a trecut în tabăra pesedistă, că au și apărut firmele de casă ale partidului să obțină contracte cu Primăria Drăgănești-Vlașca. Probabil că Adrian Gâdea i-a testat loialitatea față de partid, iar primarul nici n-a clipit la ordin.

Una dintre firme este ACORD CONSULTING FOND SRL, o firmă din județul Argeș, care este administrată de Graziana Mihaela Pană, membru PSD, conform investigației facute de publicația

argesulonline.ro

Această firmă oferă consultanță de milioane de lei pentru accesarea de fonduri prin diferite programe, PNRR/Anghel Saligny.

Numai anul trecut, firma a avut încasări de 4.135.576 lei și un profit de 3.601.323 lei.

Firma are 307 contracte cu statul în valoare de 16.925.676 lei.

Totodată, Ciuperceanu Ciprian a prosperat și în familie.

Deși a mimat demnitatea, în momentul când și-a dat demisia de la ADI Managementul Deșeurilor Teleorman, gestul a fost doar de fațadă.

Soția sa, Ciuperceanu Nicoleta, a fost plasată bine la stat.

Din declarația de avere reiese că în 2021 aceasta lucra la o firmă, SC PROFI ROM FOOD SRL, iar în 2022 aceasta a fost angajată, ca și consilier, la stat.

Pe lângă funcția de director de vânzări, la privat, aceasta are două posturi la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci, București, ibstitutie condusă mult timp de bunul său prieten politician afacerist Burcescu Cătălin, și la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației în București.

Iar ca să fie treaba completă, aceasta lucrează la încă o firmă privată, ALARKO GROUP CONTRACTING SRL, cu doi ani vechime, 3 angajați și cu profituri rapide.

Avem bănuiala că firma este unul din brațele cu care fură PSD, deoarece societatea a avut singurul contract pe bani publici cu primăria Stejaru, administrată de primar PSD, la data de 15.12.2022, în valoare de 292.875 lei, dar vom vedea dacă ni se vor confirma bănuielile în perioada următoare.

La prima vedere, familia Ciuperceanu pare săracă, dacă este să ne luăm după declarațiile de avere, dar știm că este la modă în lumea politică să nu ai nimic pe numele tău. Tot ce are familia Ciuperceanu sunt credite, credite destul de mari, care nu pot fi explicate decât dacă ei s-au împrumutat pentru a lua proprietăți pe numele părinților, probabil.

Ciprian Ciuperceanu, zis "Șarpe", poreclă predestinată, este exemplul perfect de "a furat, dar a și făcut". Deși este mai bine decât alți primari și a mișcat câte ceva prin comună, asta nu înseamnă că merită mai mult respect decât alți primari care doar fură. La bază, tot pe furat este și noi o vom demonstra.

Va urma....

PS: Nu uitați că puteți sprijini activitatea noastră pe contul de patreon https://www.patreon.com/globalteleorman

Presa liberă are nevoie de sprijinul cititorilor. Este singurul mod prin care putem reuși să rămânem independenți și să putem servi interesului public. Investigațiile noastre costă timp și bani. Majoritatea presei este cumpărată de partidele politice și vă manipulează în cel mai injust mod posibil.

Dacă alegeți să susțineți presa, nu o faceți pentru noi, o faceți pentru binele vostru. Fără presă liberă nu există democrație, iar presa liberă se bazează pe donațiile oamenilor.

Alegeți să vă implicați și lucrurile se vor schimba.

 
 
Continuare pe Global Teleorman » Articole Global Teleorman »
 
Partea Făcut Primarul Sifonează Inteligent