× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Ica Calotă: ” Cazierul se va elibera și în format electronic”

Infoexpres TV • 09-12-2022, 14:00:25 • 62 vizualizari
 

Cetăţenii nu vor mai fi nevoiți să se deplaseze la ghișee pentru obținerea cazierului judiciar, document care li se solicită în multe situații, inclusiv la angajare.

Am votat proiectul de lege care completează Legea 290/2004 privind cazierul judiciar, reglementare care permite eliberarea acestui document și în format online.

Drumul la secţiile de poliţie şi cozile interminabile cu care se confruntau cei care aveau nevoie de cazier ar trebui să devină de domeniul trecutului. Scopul noutății legislative este creşterea operativităţii în obţinerea certificatului de cazier judiciar, în sensul simplificării acestei proceduri.

Cazierul judiciar se va elibera electronic persoanelor fizice sau juridice, în baza unei cereri care se depune online sau personal la orice unitate ori subunitate de poliție în care funcționează un ghișeu de eliberare a certificatelor de cazier judiciar.

Certificatele de cazier judiciar eliberate în formă electronică vor fi semnate cu semnătură electronică calificată şi vor fi asimilate înscrisurilor autentice.

Ica Calotă, deputat PNL Teleorman

Afișați mai mult
 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Infoexpres TV » Articole Infoexpres TV »
 
Calotă Cazierul Elibera Format Electronic