× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Medicii de familie închid cabinetele

Actualitatea de Teleorman • 17-01-2024, 14:00:59 • 56 vizualizari
 

Medicii de familie din Teleorman își vor închide cabinetele de la 1 februarie dacă vor fi adoptate noile măsuri de austeritate impuse de guvern în asistența medicală primara.

Asociația Medicilor de Familie Teleorman și-a consultat membri cu privire la acțiunile de protest față de intenția guvernului de a reduce drastic finanțarea serviciilor medicale acordate pacienților în baza noului contract cadru aplicabil începând cu data de 1 februarie 2024.

Ca să mai facă niște economii la buget, guvernul taie din cheltuielile sistemului de sănătate. Potrivit noului act normativ aflat în transparență decizională, valoarea punctului pentru plata percapita scade de la 12 la 7,7 lei, iar pentru plata serviciilor medicale de la 8 la 6,2 lei, măsură care afecteaza grav activitatea în cabinetele medicilor de familie și poate duce la închiderea multor cabinete sau falimentarea acestora, se arată într-un comunicat al Asociației Medicilor de Familie Teleorman.

Deja modificările fiscale din 2024 pun presiune și pe cabinetele medicale, pe mediul privat în general și pe fiecare român. La întâlnirea medicilor de familie au fost prezenți și medici din Ambulatorul de specialitate pentru a lua o poziție comună fermă împotriva deciziei Guvernului de a reduce finanțarea serviciilor medicale.

Singura solicitare a medicilor către decidenți este ca valoarea punctului percapita și plata serviciilor medicale să rămână cel puțin la valoarea actuală și retragerea ordinului pentru aprobarea pachetelor de servicii și a contractului cadru apărute pe transparență decizională.

Medicii susțin că nu vor negocia nici un punct din aceste acte niormative, cu riscul de a-și închide cabinetele. Se simt umiliți și revoltați pentru că munca nu le este apreciată. Deși birocratia, controalele, stresul permanent îi copleșesc, sunt conștienti că pacienții au nevoie de serviciile lor. Mai grav este că cei mai mulți dintre medicii de familie din Teleorman sunt în prag de pensie, alții deja sunt pensionari, iar tinerii nu vor să se îndrepte spre medicina de familie.

La nivelul județului Teleorman deficitul de medici se resimte mai ales în mediul rural unde încă sunt 14 localități mari fără medic de familie. Colegiul Medicilor Teleorman și-a exprimat public susținerea pentru orice formă de protest vor decide să adopte medicii din asistența medicală primară și Ambulatoriu.

The post Medicii de familie închid cabinetele appeared first on Actualitatea de Teleorman.

 
 
Continuare pe Actualitatea de Teleorman » Articole Actualitatea de Teleorman »
 
Medicii Familie închid Cabinetele