× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

BULETIN INFORMATIV

IPJ Teleorman • 12-09-2022, 14:00:28 • 6 vizualizari
 

ACȚIUNI PREVENTIVE ALE POLIȚIȘTILOR TELEORMĂNENI LA  SFÂRȘIT DE SĂPTĂMÂNĂ                                             

La acest sfârşit de săptămână, polițiștii au desfășurat mai multe acțiuni tip” BLITZ” pe raza  județului Teleorman, în vederea asigurării unui climat de ordine și siguranță publică și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

Activitățile au avut ca scop, depistarea și sancționarea conducătorilor auto care încalcă normele rutiere şi care conduc sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor psihoactive, în vederea diminuării numărului  de accidente rutiere.

În urma activităților preventive desfășurate, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 196  de  sancțiuni contravenționale în valoare de peste  77 155 lei, au reținut 25  permise de conducere  în vederea  suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice și au retras 6 certificate de înmatriculare. 

În cadrul acțiunilor au fost legitimate 578 persoane, 419 autovehicule controlate și efectuate 87 testări cu aparatul etilotest.

La acţiune au participat zilnic peste 80 de poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică şi poliţie rutieră.

Totodată au fost întocmite 4 dosare penale pentru săvârșirea infracțiunilor de "conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere" şi  “conducerea  unui vehicul  sub influența alcoolului”.

Exemplificăm:

La data de 10 septembrie, a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Alexandria au depistat o femeie în vârstă de 35 de ani, din comuna Nanov, județul Teleorman în timp ce conducea un autoturism pe DJ 506, în comuna Măgura, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de "conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere", urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

La data de 11 septembrie, a.c., orele 16:16 polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat un tânăr în vârstă de 29 de ani, din comuna Vităneşti, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism pe DN 6, în localitate, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de "conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere", urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

La data de 11 septembrie a.c., orele 00:52, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au  depistat un bărbat în vârstă de 32 de ani, din municipiul Alexandria, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism pe DN 6, în localitatea Nanov, judeţul Teleorman, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,90mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.                                                                                                                                    

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “conducerea  unui vehicul  sub influența alcoolului”,  urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.   

La data de 11 septembrie a.c., orele 19:40, polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 2 Nanov au  depistat un bărbat în vârstă de 75 de ani, din municipiul Alexandria, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism  în localitatea Nanov, judeţul Teleorman, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.                                                                                                                                     

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “conducerea  unui vehicul  sub influența alcoolului”,  urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.   

Pentru deplasarea în condiții de siguranță, polițiștii vă recomandă:

- nu conduceți sub influența băuturilor alcoolice ori a  substanțelor psihoactive!

 -adaptați permanent viteza de deplasare la condițiile de drum și de trafic!

- nu vă angajați în efectuarea de depășiri riscante sau neregulamentare!

 -respectați normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau vehicule!

-folosiți centura de siguranță!

-respectaţi indicaţiile poliţiştilor rutieri!

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe IPJ Teleorman » Articole IPJ Teleorman »
 
BULETIN INFORMATIV