× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

DNSC / Recomandări și instrumente utile pentru evitarea capcanelor din lumea digitală

Ziarul Teleormanul • 08-01-2024, 14:00:09 • 112 vizualizari
 

Directoratul Național pentru Securitate Cibernetică (DNSC) face o serie de recomandări pentru utilizatori, astfel încât navigarea pe internet să fie una sigură. “În lumea digitală se ascund multe capcane periculoase. Pentru a vă feri de site-urile frauduloase și a vă păstra datele în siguranță, recomandăm câteva sfaturi de prevenție și câteva instrumente gratuite pentru a vă asigura că navigați în siguranță pe internet.

Înainte de a da clic pe un link, verificați întotdeauna adresa. Site-urile legitime au adrese clare și autentice, în timp ce cele frauduloase pot conține caractere neobișnuite sau erori de scriere; asigurați-vă că sistemul de operare, browser-ul și programele antivirus sunt mereu actualizate. Actualizările includ adesea patch-uri de securitate esențiale; informați-vă continuu despre metodele de fraudă online și fiți mereu vigilenți. O educație solidă este primul pas către protejarea voastră digitală.

Lista instrumentelor utile: virustotal.com – vă asigurați că un link sau un atașament este sigur pentru a fi accesat; scamadviser.com – vă arată cât de sigur este un site pentru a face cumpărături sau a furniza date pe acesta; haveibeenpwned.com – verificați dacă vreunul dintre conturile online a fost compromis de atacatori; nomoreransom.org – pentru a verifica dacă există un decriptor pentru varianta de ransomware cu care v-ați infectat.

Să nu uităm nicio clipă cât de ingenioși și atenți la detalii sunt infractorii cibernetici, apelând astfel la diverse tactici de a compune recenzii de pe conturi false sau chiar de a răspunde la numerele de contact furnizate pe site pentru a vă asigura că sunteți “pe mâini bune”.

Împreună putem să construim un mediu online sigur și prosper! Împărtășiți aceste sfaturi cu prietenii și familia pentru a-i ajuta să se protejeze la fel de bine!”, au transmis reprezentanții DNSC.

Related

 
 
Continuare pe Ziarul Teleormanul » Articole Ziarul Teleormanul »
 
Recomandări Instrumente Pentru Evitarea Capcanelor Digitală