× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

27 de incendii de vegetație uscată în ultimele trei zile

Infoexpres TV • 23-10-2023, 20:00:22 • 98 vizualizari
 

În acest sfârșit de săptămână, echipajele de intervenție ale ISU Teleorman au acționat pentru stingerea a 27 de incendii de vegetație uscată, miriște și resturi menajere, deoarece ele puneau în pericol viața oamenilor, bunurile materiale ale acestora, pădurile sau culturile agricole din imediata apropiere.

Pe lângă suprafețele de teren afectat, pompierii atrag atenția că o parte dintre aceste arderi necontrolate puteau constitui și cauze ale unor accidente rutiere, ca urmare a scăderii vizibilităţii pe drumurile publice de cantitățile mari de fum degajate.

De asemenea, nu este lipsit de importanţă efortul depus de personalul structurilor de intervenţie profesioniste pentru stingerea acestor incendii, efort care ar putea fi dirijat către intervenţia în alte situaţii în care cetăţenii se află în pericol.

Foarte important! Nerespectarea prevederilor legale privind interzicerea arderii miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei pentru persoane fizice, iar pentru persoanele juridice de la 50.000 lei la 100.000 lei.

Un regim sancţionator distinct este stabilit pentru arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor şi vegetaţiei ierboase din ariile protejate şi de pe terenurile supuse refacerii ecologice, faptă care constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, dacă a fost de natură să pună în pericol viaţa ori sănătatea umană, animală sau vegetală.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

 
 
Continuare pe Infoexpres TV » Articole Infoexpres TV »
 
Incendii Vegetație Uscată Ultimele