× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Ziua Culturii Naționale, manifestare culturală organizată la Biblioteca Județeană Marin Preda Teleorman

Informatia de Teleorman • 15-01-2024, 14:00:52 • 61 vizualizari
 

Data de 15 ianuarie este o zi în care celebrăm Luceafărul poeziei românești, dar și o zi de reflecție asupra culturii române, în genere, a esenței românismului din sufletul oricăruia dintre noi.
Aceasta a fost declarată Ziua Culturii Naţionale prin Legea nr. 238 din 7 decembrie 2010 și reprezintă data naşterii poetului național al românilor, Mihai Eminescu (1850-1889).
Cu această ocazie, Biblioteca Județeană Marin Preda Teleorman, organizează luni, 15 ianuarie 2024, începând cu ora 12, la sala de lectură a instituției o serie de manifestări culturale.
În deschiderea evenimentului, elevi de la Palatul Copiilor din Alexandria și de la Școala Gimnazială Bogdana, coordonați de doamna profesoară Adriana Unteșu și doamna bibliotecar Estera Micu, vor prezenta un program artistic sub genericul Să ne amintim de Eminescu.
Pentru al doilea an consecutiv, în cadrul Proiectului interjudețean Eminescu – poezie și natură, derulat de Școala Gimnazială Mihai Eminescu în parteneriat cu Biblioteca Județeană Marin Preda Teleorman, se va desfășura concursul pentru secțiunea Recitare, coordonat de doamnele profesoare Mihaela Nicolescu și Mihaela Ciofalcă.

Manifestările culturale se vor încheia cu vernisarea expozițiilor:

  • Ex-Libris Eminesciana – expoziție de grafică realizată de artistul plastic Costel Lupu;
  • Dor de tine… Eminescu – expoziție de reviste și cărți poștale din colecția artistului Mihai Cătrună;
  • Sub umbra geniului – expoziţie de carte din patrimoniul bibliotecii judeţene, ce valorifică opera şi critica literară eminesciană.

Evenimentul va fi moderat de managerul Bibliotecii Județene Marin Preda, Valentina Pașa.

 
 
Continuare pe Informatia de Teleorman » Articole Informatia de Teleorman »
 
Culturii Naționale Manifestare Culturală Organizată Biblioteca Județeană Teleorman