× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Școlarizarea în instituțiile de învățământ postliceal ale Jandarmeriei Române

Ziarul Mara • 14-11-2023, 10:00:21 • 36 vizualizari
 

Noua sesiune de înscriere în unităţile de învăţământ postliceal ale M.A.I. s-au încheiat deja, iar pentru şcolarizarea viitorilor subofiţeri jandarmi sunt disponibile 700 de locuri, respectiv 350 de locuri la Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani, respectiv 350 de locuri la Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni.

La nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Teleorman au fost înregistrate și prelucrate 46 de dosare ale candidaților înscriși în procesul de recrutare din care: 3 fete și 43 de băieți, 1 din candidați optând pentru Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni iar restul de 45 pentru Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani.

Pentru a participa la concursurile de admitere la instituţiile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne candidaţii trebuie să îndeplinească mai multe condiţii şi criterii specifice, dintre care amintim: să aibă cetăţenia română şi domiciliul stabil în România și să cunoască limba română, scris şi vorbit; să fie apţi din punct de vedere medical, fizic şi psihologic; să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniţi sau să îi împlinească în cursul anului în care participă la concursul de admitere; să fie absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat; să aibă vârsta de până la 27 de ani împliniţi în anul participării la concurs.

Celelalte condiții specifice pot fi găsite pe site-ul Inspectoratului de Jandarmi Județean Teleorman, la secțiunea Carieră/ADMITERE. Evaluarea psihologică a candidaților s-a realizat în conformitate cu Dispoziția directorului Centrului de Psihosociologie al MAI, potrivit planificării întocmite împreună cu structurile cu atribuții de recrutare.

Susținerea probei de evaluare a performanței fizice va avea loc în perioada 7-13 decembrie 2023, desfășurându-se la centrul zonal de selecție, respectiv Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București.

Susținerea probei de evaluare a cunoștințelor este programată pentru data de 16 decembrie 2023 și se va desfășura la sediul unității de învățământ la care s-a înscris candidatul.

Cornelia RĂDULESCU

 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Școlarizarea Instituțiile învățământ Postliceal Jandarmeriei Române