× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Microbuze electrice pentru elevii din 27 de localități teleormănene

Ziarul Mara • 14-09-2023, 10:00:20 • 48 vizualizari
 

Adrian Gâdea, președintele Consiliului Județean Teleorman, a semnat marți, 12 septembrie 2023, la Guvernul României, Contractul de Finanțare privind achiziționarea de microbuze electrice, pentru elevii din județul Teleorman.

Contractul a fost semnat între Ministerul Educației și Județul Teleorman, prin Consiliul Județean Teleorman, ca urmare a aprobării Cererii de finanțare.

Mijloacele de deplasare „verzi” sunt pentru elevii din 27 de localități rurale, aflate în zone defavorizate, cu populație scăzută și va facilita accesul copiilor teleormaneni la educație, precum și protejarea mediului.

Proiectul este finanțat prin PNRR- Planul Național de Redresare și Reziliență; Dezvoltarea rețelei de școli verzi și achiziționarea de microbuze verzi.

În plus, în data de 8 septembrie 2023, a fost depusă o nouă cerere de finanțare pentru achiziționarea de microbuze școlare electrice, pentru alte 15 localități din județ Teleorman, în cadrul programului gestionat de Agenția Fondului pentru Mediu.

Preocuparea pentru mediu și atenția sporită asupra schimbărilor climatice reprezintă o prioritate și în ceea ce priveşte Educația, a cărei infrastructură urmează să fie adaptată standardelor europene de dezvoltare sustenabilă.

Cornelia RĂDULESCU

 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Microbuze Electrice Pentru Elevii Localități Teleormănene