× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Noile orientări tehnice privind imunizarea la schimbările climatice a proiectelor de infrastructură

Ziarul Mara • 19-08-2023, 10:00:17 • 37 vizualizari
 

În contextual creşterii gradului de importanţă acordat privind schimbările climatice în aprobarea solicitărilor de finantare din fonduri europene în perioada de programe actuală, Comisia Europeană a publicat “Orientările tehnice referitoare la integrarea dimensiunii climatice la nivelul infrastructurii în perioada 2021-2027”.

Comunicarea Comisiei nr. 2021/C373/01- “Orientările tehnice referitoare la integrarea dimensiunii climatice la nivelul infrastructurii în perioada 2021-2027” vizează sprijinirea procesului de integrare a aspectelor climatice în dezvoltarea proiectelor de infrastructură- clădiri, reţele de infrastructură, sisteme și active construite.

Orientările sunt destinate în primul rând promotorilor de proiecte și experților implicați în pregătirea proiectelor de infrastructură.

Acestea pot constitui o referință utilă pentru autoritățile publice, partenerii de implementare, investitori, diversele părți interesate și alți actori.

Noile orientări tehnice privind imunizarea la schimbările climatice a proiectelor de infrastructură au fost elaborate de Comisie în strânsă cooperare cu potențialii parteneri de implementare pentru InvestEU, precum și cu Grupul BEI.

La pregătirea proiectelor de infrastructură finanțate din fonduri UE, aflate în procedură de reglementare şi pe viitor trebuie să se aibă în vedere aplicarea prevederilor acestor “Orientări tehnice referitoare la integrarea dimensiunii climatice la nivelul infrastructurii în perioada 2021-2027”.

Mai multe informații legate de acest subiect sunt disponibile pe site-ul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Teleorman.

Cornelia RĂDULESCU

 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Orientări Tehnice Privind Imunizarea Schimbările Climatice Proiectelor Infrastructură