× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

În Alexandria, blocul A 3 va fi reabilitat cu fonduri din PNRR

Ziarul Mara • 22-02-2024, 10:00:24 • 109 vizualizari
 

Primarul municipiului Alexandria, Victor Drăgușin, a semnat contractul de execuție lucrări în cadrul proiectului „Reabilitare termică clădiri rezidențiale multifamiliale, bloc A3”, finanțat prin P.N.R.R., Apel de proiecte PNRR/2022/C5/1/A.3.1/1- Componenta 5- Valul Renovării.

Principalele lucrări vor executate de către S.C. IDIS CONSTRUCT SERVICE S.R.L., câștigătorul licitației publice, în vederea reabilitării termice pentru clădirile rezidențiale multifamiale.

Procedura de licitație s-a derulat prin publicarea anunțului de participare simplificat nr. SCN1135846, pe platforma electronică pusă la dispoziție de SEAP, cu respectarea principiilor care stau la baza atribuirii contractelor de achiziţie publică, așa cum sunt prevăzute la art. 2 din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice.

Vor fi efectuate lucrări de intervenții asupra construcției și lucrări de intervenții asupra instalațiilor.

Lucrările de intervenții asupra construcției constau în: anveloparea clădirii (pereți exteriori); placarea planșeului superior; înlocuirea tâmplăriei exterioare cu tâmplărie termopan; lucrări de reparații la elementele de construcție care prezintă potențial pericol de desprindere și/sau afectează funcționalitatea clădirii reabilitate energetic, inclusiv de refacere în zonele de intervenție; lucrări de demontare instalații și echipamente montate aparent pe fațadele clădirii (aparate de aer condiționat), precum și remontarea acestora după efectuarea lucrărilor de izolare termică a anvelopei clădirii; lucrări de reparare sau refacere a învelitorii; lucrări de refacere a finisajelor fațadelor; lucrări de intervenție la sistemul de distribuire a agentului termic aferent părților comune ale blocului de locuințe.

Lucrările de intervenții asupra instalațiilor sunt următoarele: înlocuirea instalațiilor electrice de iluminat din spațiile comune și echiparea acestora cu echipamente moderne și eficiente din punct de vedere energetic, corpuri de iluminat, automate de scară sau senzori de prezență; reabilitarea tubulaturilor de ventilare din apartamente și prelungirea acestora prin acoperiș pentru asigurarea tirajului; reabilitarea instalației de alimentare cu apă rece, a instalației de canalizare ape menajere, prevederea de robineți de sectorizare pe fiecare coloană, precum și înlocuirea coloanelor de alimentare cu apă rece; reabilitarea instalației de colectare și evacuare ape uzate menajere; montarea unei surse fotovoltaice tip hibrid, cu stocator de energie, pentru producerea energiei electrice necesare iluminatului spațiilor comune.

Valoarea totală a contractului de achiziție publică pentru realizarea obiectivului de investiții este în cuantum de 2.117.070,49 lei, inclusiv T.V.A., iar durata de execuție este de 6 luni, începând cu data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

Cornelia RĂDULESCU

 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Alexandria Blocul Reabilitat Fonduri