× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Canicula se intensifică / Cod portocaliu în multe județe din țară

Ziarul Teleormanul • 16-07-2023, 14:00:09 • 86 vizualizari
 

Valul de căldură va continua să se intensifice, anunță Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) care a emis noi avertizări meteorologice, fenomenele vizate fiind val de căldură persistent, caniculă și disconfort termic accentuat.

Astăzi (16 iulie) valul de căldură se va intensifica și va fi caniculă în vest, sud, sud-est și local în centru. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar minimele se vor încadra între 17 și 25 de grade.

Luni (17 iulie), în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia și în sudul Moldovei valul de căldură va persista, iar canicula se va intensifica. Se vor înregistra temperaturi maxime în general de 37…39 de grade, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile minime se vor situa între 18 și 24 de grade.

Potrivit meteorologilor, valul de căldură și disconfortul termic vor persista marți (18 iulie) în regiunile vestice, sudice și sud-estice, iar miercuri și joi (19 și 20 iulie) în cele din jumătatea sudică a teritoriului.

Related

 
 
Continuare pe Ziarul Teleormanul » Articole Ziarul Teleormanul »
 
Canicula Intensifică Portocaliu Județe țară