× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

INFRACȚIUNI LA REGIMUL RUTIER

IPJ Teleorman • 05-03-2024, 10:00:40 • 19 vizualizari
 

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Turnu Măgurele au întocmit dosar penal și efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului, în cazul unui bărbat care a condus un autoturism pe drumurile publice, deși ar fi consumat băuturi alcoolice.

În fapt, la data de 26 februarie a.c., în jurul orei 21:30, în timp ce se aflau pe raza comunei Islaz, polițiștii au oprit pentru control în trafic un autoturism condus de către un bărbat în vârstă 57 de ani, din localitate.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul indicând o valoare de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge necesare în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului, cercetările fiind continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Turnu Măgurele.

Polițiștii din cadrul Formațiunii Ordine Publică Videle au întocmit dosar penal și efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis de conducere și conducere sub influența alcoolului, în cazul unui bărbat care a condus un autoturism pe drumurile publice, deși nu avea acest drept și ar fi consumat băuturi alcoolice.

În ziua de 26 februarie a.c., în jurul orei 23:00, în timp ce se aflau în serviciul de patrulare, polițiștii au depistat un bărbat în vârstă de 21 de ani, din comuna Mereni, județul Teleorman, care conducea un autoturism pe Șoseaua Pitești, din Videle.

Procedând la efectuarea de verificări în bazele de date ale Poliției Române, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Rezultatul testării cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice de sânge necesare pentru stabilirea alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Videle.

Notă: Facem precizarea că, în cazurile prezentate, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 
 
Continuare pe IPJ Teleorman » Articole IPJ Teleorman »
 
INFRACȚIUNI REGIMUL RUTIER