× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Întâlnire pentru elaborarea Planului Urbanistic General al orașului Zimnicea

Ziarul Mara • 13-12-2023, 10:00:25 • 147 vizualizari
 

A avut loc a doua etapă de lucru pentru întocmirea PUG-ului orașului Zimnicea, etapa de elaborare a propunerilor de plan (analiză, diagnostic și forma preliminară).

În cadrul întâlnirii s-au discutat în special probleme legate de: limita intravilanului orașului Zimnicea; aspecte legate de proprietatea publică-privată; permisibilități ale Regulamentului local de Urbanism în conformitate cu necesitățile orașului și ale cetățenilor; gradul de servire al spațiului verde; discuții legate de centura orașului Zimnicea; trecerea în revistă și actualizarea listei viitoarelor proiecte și discuții privind noi posibilități de proiecte.

Etapa a II-a a Planului Urbanistic General este etapa antepremergătoare etapei de avizare. Această etapă se va supune consultării publicului sau a anumitor factori interesaţi, precum organizaţii ale societăţii civile, asociaţii profesionale, asociaţii ale sectorului de afaceri, reprezentanţi ai cetăţenilor, asupra evoluţiei propunerilor preliminare, a alternativelor şi opţiunii preferate, astfel încât să fie preîntâmpinate eventuale dezacorduri sau contestări.

În vederea reducerii birocratizării şi a costurilor se recomandă ca această consultare să fie organizată în mod unitar cu evaluarea de mediu, prin colaborarea cu autorităţile responsabile din domeniul mediului.

Cornelia RĂDULESCU

 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Întâlnire Pentru Elaborarea Planului Urbanistic General Orașului Zimnicea