× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

„Bătălia Cărților”, finala județeană 2023

Ziarul Mara • 21-11-2023, 10:00:20 • 59 vizualizari
 

Biblioteca Județeană „Marin Preda” Teleorman a organizat joi, 16 noiembrie 2023, finala județeană a concursului de lectură „Bătălia cărților”.

La categoria Copii, cei nouăsprezece finaliști au fost: de la Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” Alexandria- Bobe Carmen Maria, Petrică Bianca Alexandra, Sîrbu Eva Maria, Cațan Maria Valeria, Coconu Livia Ioana, Decianu Irina; de la Școala Gimnazială Orbeasca de Jos- Drăghici Lavinia Ionela, Constantina Delia Maria, Iscru Miruna Oana Florentina; de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Roșiorii de Vede- Niculescu Cristian Alexandru, Boia Cătălina Maria; de la Școala Gimnazială „Zaharia Stancu” Roșiorii de Vede- Vencu Maria Gabriela, Teacă Irina Teodora, Lungu Florentina; de la Școala Gimnazială nr. 1 Dobrotești- Zlatea Andreea Nicoleta, Țigliș Ana Maria Irina, Stoica Briana Ileana, Neguț Elena Mihaela, Zamfirea Mădălina Florentina.

Cartea cea mai apreciată de către finaliștii acestei categorii, care a întrunit cel mai mare punctaj (87 puncte) și a fost aleasă Cartea anului a fost „Copacul dorințelor” de Mihai Mănescu.

Alături de finaliști a fost juriul format din: Gabriela Marin, profesor de limba și literatura română la Liceul Teoretic „Al. D. Ghica” Alexandria, Felicia Aliu, profesor de limba și literatura română la Colegiul Național „Al. I. Cuza” Alexandria și Mariana Pavel, profesor de limba și literatura română la Colegiul Național „Al. I. Cuza” Alexandria.

În urma dezbaterii „Convinge-mă să citesc!”, juriul a avut dificila misiune de a alege Cititorul anului la această categorie, respectiv eleva Lungu Florentina de la Școala Gimnazială „Zaharia Stancu” Roșiorii de Vede, precum și Cea mai bună fișă de lectură, aparținând elevei Petrică Bianca Alexandra de la Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” Alexandria.

La categoria Adolescenți, finaliști au fost: Cristea Luminița Rebeca și Medințu Andreea- Colegiul Național „Al. I. Cuza” Alexandria, Grigoriță Maria Elena și Păun Maria Teodora- Colegiul Național Pedagogic „Mircea Scarlat” Alexandria, Iriș Marius Andrei- Liceul Teoretic „Al. D. Ghica” Alexandria, Botea Ana Maria Alexandra și Tutunaru Bianca Cătălina- Colegiul Național “Anastasescu” Roșiorii de Vede, Macacin Alexandra Mihaela- Școala Gimnazială „Al. Depărățeanu” Roșiorii de Vede și Stoica Mădălina Gabriela- Școala Gimnazială „M. Eminescu” Roșiorii de Vede.

Cartea cea mai apreciată de către finaliștii acestei categorii, care a întrunit cel mai mare punctaj (41 puncte) și a fost aleasă Cartea anului a fost „Panglica roșie” de Lucy Adlington.

Juriul care a desemnat Cititorul anului și Cea mai bună fișă de lectură la această categorie a fost alcătuit din: Lazăr Florentina, profesor de limba și literatura română la Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” Alexandria, Manuela Carabașu, profesor de limba și literatura română la Școala Gimnazială „M. Eminescu” Alexandria și Gina Groseanu, profesor de limba și literatura română la Școala Gimnazială „M. Eminescu” Alexandria.

Cititorul anului la categoria Adolescenți a fost aleasă eleva Păun Maria Teodora de la Colegiul Național Pedagogic „Mircea Scarlat” Alexandria, iar premiul pentru Cea mai bună fișă de lectură a revenit elevei Macacin Alexandra Mihaela de la Școala Gimnazială „Al. Depărățeanu” Roșiorii de Vede.

Toți finaliștii la etapa județeană a concursului de lectură „Bătălia cărților”au fost răsplătiți cu diplome și premii în cărți.

Cornelia RĂDULESCU

 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Bătălia Cărților Finala Județeană