× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 
alege dreapta unita

Șeful USR Alba a demisionat și s-a înscris în PSD – va candida la europarlamentare

Spotmedia • 16-03-2024, 20:01:02 • 104 vizualizari
 

Deputatul Beniamin Todosiu a anunțat, sâmbătă, că a renunțat la șefia USR Alba și s-a înscris în PSD, politicianul urmând să candideze la alegerile europarlamentare din partea formațiunii social-democrate.

„Am decis să mă alătur proiectului politic prin care construim o alternativă pentru Alba, o alternativă pentru oameni. De astăzi, sunt alături de noul PSD şi, împreună cu noii mei colegi, Victor Negrescu şi Corneliu Mureşan, continuăm transformarea PSD într-un partid deschis, care susţine în administraţia locală şi judeţeană oameni profesionişti, integri şi care pot schimba în bine judeţul şi comunităţile locale. (…)

Alături de ei, vor veni în linişte şi cu bunul-simţ care caracterizează oamenii integri din politică şi alţi colegi din USR Alba. Celor care vor decide să rămână le urez mult succes şi sper să aibă curajul să nu devină un satelit al PNL, lucru pe care eu am reuşit să îl evit în cei şase ani în care am condus filiala judeţeană”, scrie Beniamin Todosiu pe Facebook. 

El spune că a semnat cu noii săi colegi de la PSD „Pactul pentru Alba”, care cuprinde „un set de reguli şi principii cheie” precum zero toleranţă faţă de corupţie, susţinerea oamenilor integri şi profesionişti în funcţii publice, un plan pentru reducerea preţurilor la utilităţi în Alba sau susţinerea investiţiilor din judeţ, cu accent pe educaţie şi sănătate.

Adversarul declarat este PNL în judeţul Alba.

„La propunerea noilor mei colegi, îmi asum să mă alătur şi conducerii judeţene a PSD Alba şi să luptăm împreună împotriva PNL, partid care încearcă, prin practici nedemocratice şi represiune, să devină «partidul unic». (…) De astăzi, sunt sigur că toate «tunurile politice» vor fi pe mine, pe Victor şi pe Corneliu pentru că împreună, trei oameni tineri şi cu principii solide, am reuşit să creăm prima construcţie politică care va da frisoane şi insomnii baronilor PNL: Alternativa pentru Alba”, mai scrie Todosiu.

Acesta adaugă: „eu şi noul meu coleg Corneliu Mureşan vom face echipă pentru Consiliul Judeţean Alba”.

„Îi urez bun venit în PSD Alba noului nostru coleg, deputatul Beniamin Todosiu, preşedinte până astăzi al USR Alba, şi colegilor săi din judeţ”, a anunţat și europarlamentarul Victor Negrescu, care a mai susținut că Todosiu va candida din partea PSD la alegerile parlamentare. 

Este al doilea politician cu notorietate pe care USR îl pierde în judeţul Alba înaintea alegerilor. În urmă cu câteva luni, primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleşa, ales din partea USR în 2020, a anunţat că se alătură PNL, partid din care a mai făcut parte anterior.

The post Șeful USR Alba a demisionat și s-a înscris în PSD – va candida la europarlamentare appeared first on spotmedia.ro.

 
 
Continuare pe Spotmedia » Articole Spotmedia »
 
Șeful Demisionat înscris Candida Europarlamentare