× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Drulă își dă demisia și anunță alegeri în USR, după rezultatul dezastruos de la alegeri, dar susține în continuare alianța

Spotmedia • 10-06-2024, 20:01:01 • 211 vizualizari
 

După ce a obţinut un rezultat dezastruos în alegerile europarlamentare, iar la locale a pierdut mulţi primari în funcţie, şeful USR, Cătălin Drulă, a anunţat că va convoca alegeri pentru funcţia sa.

El va demisiona din funcţia de preşedinte al partidului, pe care o deţine de aproape doi ani.

„Rezultatul alegerilor este sub aşteptările pe care le-am avut. (…) Pentru mine, în întreaga mea viaţă asumarea a fost un principiu de bază.

Îmi asum acest rezultat şi voi convoca în USR alegeri pentru un nou preşedinte în cel mai scurt timp”, a spus Drulă, într-o declaraţie de presă, luni, după prânz.

„E foarte important să avem un reset. E foarte important să atacăm alegerile prezidențiale cu un nou suflu”, a adăugat Drulă.

Inquam Photos / Octav Ganea

Urmăreşte rezultatele la alegerile locale 2024 din București și din țară (Foto & Video)

„Avem oameni și lideri puternici care pot duce mai departe această construcție și mă gândesc aici, spre exemplu, la Dominic Fritz, un om care a câștigat decisiv votul în Timișoara și a arătat că PSD și PNL pot fi înfrânte”, a mai declarat Drulă.

El a mai ţinut să dea şi „câteva exemple pozitive de ieri, că nu e dracul atât de negru”:

„Am câștigat mai multe primării în orașe, am reconfirmat altele precum Timișoara, Bacău.

În București, am câștigat votul politic (deşi PSD este peste ADU – n.red.), la fel în Timișoara.

Se văd niște diferențe față de exit-poll. Scorul alianței PSD-PNL nu este 54%, ci undeva la 47-48% din datele noastre (…) Votul PSD-PNL e legat de votul de la primărie. Gândiți-vă bine cu cine votați, e vorba despre viitorul copiilor noștri”, a mai spus Drulă.

Inquam Photos / Octav Ganea

Drulă susţine în continuare alianţa cu PMP şi Forţa Dreptei

Amintim că USR a făcut alianţă cu PMP şi Forţa Dreptei, ceea ce a fost o dezamăgire pentru parte din electoratul său.

Preşedintele USR a fost întrebat dacă relaţia se schimbă după retragerea lui din fruntea partidului. 

”Cred că este o construcţie de care era nevoie, o coagulare de forţe. Dacă vă uitaţi pe lista de candidaturi, am avut 1.600 de candidaţi la primari, 800 au fost USR, 400 PMP şi 400 Forţa Dreptei şi am avut o lună să găsim aceşti candidaţi pe noua formulă de organizare. Ştim foarte bine cu toţii că alegerile au fost organizate cu această comasare, pentru a maximiza scorul politic al unor partide”, a replicat Drulă. 

Acesta susţine că se poate repeta figura din 2020, când în septembrie, la locale, USR a luat 8%, iar în decembrie, la parlamentare, aproape şi-a dublat scorul politic.

”Eu cred că această construcţie are potenţial pentru următoarele alegeri. Nu o să pun şi eu ca alţii 20% sau trebuie să facă flotări, dar cred că are potenţial, pentru că reprezintă o parte din societatea românească”, a subliniat Drulă.

”Acest vot a fost împărţit la aceste alegeri europarlamentare unice. Nu mă interesează scuzele, explicaţii există, politologice. Cred că această construcţie USR şi Alianţa Dreapta Unită are un rol important în politică, sunt oameni care au modernizat politica românească, sunt oameni care au carte, care au iubire de ţară, sunt foarte mândru de colegii mei pentru munca pe care au făcut-o şi o fac”, a completat Drulă. 

Dezastrul pentru USR

Astfel, USR a pierdut se pare (încă se numără şi e scor foarte strâns) ambele primării pe care le avea în Bucureşti: Primele rezultate parţiale arată că Clotilde Armand şi Radu Mihaiu au pierdut. George Tuţă (PNL), respectiv Rareş Hopincă (PSD) sunt noii edili.

În plus, USR a pierdut şi la Braşov, unde Allen Coliban şi-a recunoscut înfrângerea în faţa fostului primar George Scripcaru (PNL).

The post Drulă își dă demisia și anunță alegeri în USR, după rezultatul dezastruos de la alegeri, dar susține în continuare alianța appeared first on spotmedia.ro.

 
 
Continuare pe Spotmedia » Articole Spotmedia »
 
Drulă Demisia Anunță Alegeri Rezultatul Dezastruos Alegeri Susține