× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

ISU Teleorman: Atenție la artificii/petarde❗️

Liber in Teleorman • 31-12-2023, 10:00:16 • 60 vizualizari
 

Nu există sărbători de iarnă fără magia luminilor și a artificiilor. Situația înregistrată în anii anteriori scoate în evidență faptul că utilizarea și folosirea ilegală a produselor pe bază de amestecuri pirotehnice s-a soldat, nu de puține ori, cu incidente urmate de autoaccidentarea persoanelor care le-au folosit, dar și cu provocarea de incendii.

📣Pentru diminuarea riscului de incendiu în perioada imediat următoare, pompierii militari teleormăneni recomandă cetățenilor respectarea următoarelor măsuri:

🔥 nu utilizați artificiile, petardele, rachetele și alte mijloace pirotehnice în încăperi și spații închise, cu aglomerări de persoane, balcoane, holuri de bloc și pe terase. Astfel de activități se vor desfășura în strictă conformitate cu legislația în vigoare, în aer liber, la distanțe de siguranță față de oameni, clădiri, arbori și autovehicule;

🔥 nu permiteți copiilor utilizarea unor asemenea mijloace pirotehnice;

🔥 păstrați în locuri sigure artificiile, chibriturile și brichetele.

🧑‍🚒👉Dincolo de riscul de incendiu, paramedicii S.M.U.R.D. atrag atenția că, atunci când sunt folosite necorespunzător, artificiile pot provoca arsuri pe mâini și pe față, dar și răni grave la nivelul ochilor.

Vizualizări: 0
 
 
Continuare pe Liber in Teleorman » Articole Liber in Teleorman »
 
Teleorman Atenție Artificii Petarde❗️