× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Programul Masă caldă, în opt școli din Teleorman

Ziarul Mara • 02-09-2022, 10:00:19 • 329 vizualizari
 

Elevii din opt unități de învățământ din județul Teleorman vor beneficia de programul național ”Masă caldă în școli”.

Lista celor 300 de școli care vor organiza programul Masă caldă, în anul școlar 2022-2023, a fost publicată de Ministerul Educației. Nu mai fost incluse colegiile naționale, după cum a declarat Sorin Cîmpeanu, la finalul ședinței de Guvern.

„Ministerul Educației a realizat o selecție atentă pentru ca de acest program să beneficieze acele 300 de școli care au cea mai mare nevoie. Inspectoratele școlare județene, în urma unei analize prin complementaritate cu finanțarea pe care școlile o primesc pentru asigurarea unei mase prin PNRAS (Programul Național de Reducere a Abandonului Școlar – n. red.), am definitivat lista celor 300 de școli. Lista face obiectul unui ordin de ministru pe care l-am semnat astăzi și care este deja public, disponibil. Practic, în fiecare județ a fost dublat numărul școlilor care vor beneficia.

Având în vedere că, din această listă, spre deosebire de anii anteriori, nu mai fac parte colegii naționale pe care considerăm că nu le putem include în lista celor care au cea mai mare nevoie de masă caldă. Sunt incluse școli cu număr de elevi mai mic și asta ne permite să suplimentăm cu 50 de școli lista celor 300 de școli deja aprobate. Vă reamintesc că finanțarea aprobată este de 354 de milioane de lei, este de 10 ori mai mare decât anul 2016, anul în care a început programul masă caldă, cu 35 milioane finanțare. Vă mai reamintesc faptul că am crescut alocația zilnică de la 10 la 15 lei, pentru a preîntâmpina acele situații în care tarifele de 10 de lei nu au fost suficiente pentru a genera atractivitate în rândul operatorilor economici, mai ales în contextul scumpirilor.”, a precizat ministrul Educației.

Cele opt școli din județul nostru, beneficiare ale acestui program, sunt: Școala Gimnazială nr. 1 Lunca, Școala Gimnazială Talpa, Școala Gimnazială Învățător Marin Bunescu Suhaia, Școala Gimnazială Putineiu, Școala Gimnazială nr. 3 Zimnicea, Școala Gimnazială nr. 1 Islaz, Școala Gimnazială Uda Clocociov și Școala Profesională Saelele.

R. M.

 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Programul Caldă școli Teleorman