× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

În ciuda amenzilor mari, numărul incendiilor de vegetație uscată și miriști nu scade

Ziarul Teleormanul • 26-10-2023, 14:00:10 • 137 vizualizari
 

Deși amenzile pentru cei care provoacă intenționat incendii de vegetație uscată și miriști sunt usturătoare, acest lucru nu reușește să stopeze fenomenul.

În ultimele două zile, echipajele de intervenție ale ISU Teleorman au acționat pentru stingerea a 17 incendii de vegetație uscată, miriște și resturi menajere, deoarece ele puneau în pericol viața oamenilor, bunurile materiale ale acestora, pădurile sau culturile agricole din imediata apropiere.

Potrivit prevederilor legale, arderea miriștilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărișurilor sau vegetației ierboase este strict interzisă (articolul 94, alineatul (1), litera n, din OUG nr.195/2005 privind protecția mediului) și constituie contravenții, sancționându-se cu amendă de la 7.500 lei (RON) la 15.000 lei (RON), pentru persoane fizice, și de la 50.000 lei (RON) la 100.000 lei (RON), pentru persoane juridice.

“Atragem atenția asupra faptului că folosirea focului deschis pentru igienizarea terenurilor, arderea gunoaielor, a deșeurilor și a altor materiale combustibile pot avea consecințe grave, atât asupra mediului înconjurător și a solului, cât și asupra proprietății sau chiar vieții oamenilor. În astfel de cazuri, flăcările se pot întinde cu repeziciune pe o suprafață mare, iar în condiții de vânt, incendiile de vegetație uscată sau de deșeuri menajere pot deveni și mai periculoase dacă se manifestă aproape de case, de rețele de electricitate sau de locuri cu pericol de explozie. Foarte important! Inspectoratul pentru Situații de Urgență “A.D. Ghica” al județului Teleorman solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!”, transmit reprezentanții ISU Teleorman.

Related

 
 
Continuare pe Ziarul Teleormanul » Articole Ziarul Teleormanul »
 
Amenzilor Numărul Incendiilor Vegetație Uscată Miriști