× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Activitatea „Eco educație și activități outdoor”.

Ziarul Mara • 09-08-2023, 10:00:20 • 55 vizualizari
 

În date de 7 august 2023, la Plaja Gostinu din județul Giurgiu, pe malul Dunării, un grup de 26 tineri din comunitatea teleormăneană (de la Școala Gimnazială „Mihai Viteazul”, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu’’, Liceul Teoretic „Alexandru Ghica’’, Colegiul National Pedagogic „Mircea Scarlat’’, Asociația de Economie Socială a Tinerilor din Alexandria și alți tineri din comunitate au desfășurat activitatea „Eco educație și activități outdoor”.

Activitatea a fost finanțată de Primăria Minicipiului Alexandria și Consiliul Local al Municipiului Alexandria, având ca organizație organizatoare Asociația de Economie Socială a Tinerilor din Alexandria.

Scopul acestei activitati a fost folosirea cadrului natural ca spațiu pentru formarea unor deprinderi si de învățare.

Metodele folosite de tineri au fost: Vânătorii de comori, Ștafete, Rețeaua (pentru feedback), Pânza de păianjen, jocuri care promoveaza incluziunea (Oglinda), colectare deșeuri, joc de intercunoaștere (Cartoful fierbinte).

Metodele nonformale folosite le-a dat posibilitatea tinerilor să dezvolte valori, abilități, competențe (spirit de echipă, organizare, rezolvarea problemelor, încrederea în sine, disciplina, responsabilitatea).

Au fost combinate activitățile în aer liber cu cele de educație pentru sănătate, educație ecologică, s-au desfășurat activități de dezvoltare personală și de echipă.

Înainte de Începerea activității, participanții au colectat selectiv deseuri, pregătind zona în care și-au desfășurat activitatea, realizând în felul acesta și educația pentru mediu.

Educația pentru mediu a ajutat tinerii să capete înțelegere, sensibilitate față de mediu și de problemele lui, să capete un set de valori și de sentimente, având în centru grija pentru acesta.

Activitățile în aer liber i-au ajutat la dezvoltarea personală, îmbunătățirea relațiilor dintre ei și dezvoltarea unei relații mai strânse cu mediul.

Prin jocurile care au promovat incluziunea, s-a urmărit prevenirea discriminării, marginalizării tinerilor, astfel încât acestora să le crească sentimentul ca sunt protejați, că aparțin unui grup, să devină conștienți de propriul potențial, să îi facă prieteni, să fie conectați împreună cu ceilalți la problemele comunității.

Prin această activitate s-a dorit creșterea nivelului de sensibilizare și responsabilizare a tinerilor față de mișcarea în aer liber, dar și față de alimentația sănătoasă, care să ducă pe termen lung la scăderea îmbolnăvirilor în rândul lor.

Cornelia RĂDULESCU

 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Activitatea Educație Activități Outdoor