× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Revelion în siguranță

IPJ Teleorman • 29-12-2023, 10:00:44 • 135 vizualizari
 

Pentru ca să pășim în siguranță în anul ce vine, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman a luat măsuri de suplimentare a efectivului, polițiștii urmând a fi prezenți în stradă, pregătiți să acționeze prompt și în sprijinul cetățenilor, pentru prevenirea și combaterea oricăror fapte de natură penală sau contravențională.

Astfel, pentru perioada 29 decembrie 2023 – 2 ianuarie 2024, zilnic, peste 200 de polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigații criminale, economic, arme, criminalistică și acțiuni speciale își vor exercita atribuțiile de serviciu pe segmentele specifice și vor acționa pentru asigurarea respectării ordinii și liniștii publice.

Polițiștii din structurile operative vor interveni pentru gestionarea tuturor sesizărilor primite din partea cetățenilor.

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Teleorman, împreună cu polițiști din cadrul altor structuri, vor acționa în piețe, târguri, centre comerciale și zone adiacente pentru prevenirea și combaterea evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale ce reglementeaza deținerea, comercializarea şi folosirea articolelor pirotehnice.

Reamintim că, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 și P1 către persoane care nu au împlinit vârsta de 18 ani și comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 1 an sau cu amendă.

Utilizarea și manipularea articolelor pirotehnice se face doar cu respectarea legislației în vigoare, iar pentru evitarea implicării în evenimente negative, recomandăm să cumpărați articole pirotehnice doar de la persoane fizice/juridice autorizate și să achiziționați articole pirotehnice doar dacă acestea au eticheta inscripționată în limba română!

La nivelul județului, sunt preconizate a se desfășura 9 manifestări publice de amploare, pe raza a 9 localități, organizate în principal de către primării. Polițiștii vor asigura măsuri de ordine în aceste zone, pentru evitarea oricăror evenimente nedorite.

De asemenea, măsurile dispuse în această perioadă au în vedere şi prevenirea şi combaterea faptelor care aduc atingere vieţii şi integrităţii corporale, precum şi a furturilor din locuinţe şi din autoturisme.

Pe linie rutieră, polițiștii monitorizează și asigură fluența traficului rutier, pentru ca cetățenii să ajungă cu bine în zonele unde au ales să petreacă noaptea dintre ani.

Prevenirea și combaterea nerespectării regimului legal de viteză, precum și depistarea persoanelor care conduc sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor psihoactive sunt, de asemenea, obiective principale în activitatea polițiștilor rutieri, aceștia acționând pentru prevenirea accidentelor rutiere.

La activități vor fi folosite aparatele alcooltest, drugtest și radar.

Pentru evitarea neplăcerilor, poliţia rutieră face apel la toţi participanţii la trafic să-şi planifice din timp deplasările, să se informeze cu privire la traseul ales, starea drumurilor şi prognoza meteo.

Pentru o minivacanță în siguranță, polițiștii teleormăneni vă recomandă:

Să adoptați un comportament civilizat și să respectați indicaţiile polițiștilor;

Să fiți atenți la bunurile personale, pentru a nu deveni victimele infracțiunilor de furt;

Să circulați cu viteză moderată, să fiți prudenți în trafic, să purtați centura de siguranță și să nu aveți alte preocupări la volan, atunci când vă aflați în trafic.

Nu consumați băuturi alcoolice înainte de a vă urca la volan. De asemenea, nu consumați substanțe psihoactive!

Nu răspundeţi la provocări cu violenţă, încercaţi să evitaţi conflictele, iar dacă nu reuşiţi, sunaţi de urgenţă la numărul 112 - apel gratuit!

Apelați cu încredere la noi, suntem aici pentru siguranța dumneavoastră!

Dragi cetățeni,

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman vă urează să treceți în noul an cu sănătate, speranță și bucurie!

LA MULȚI ANI!

 
 
Continuare pe IPJ Teleorman » Articole IPJ Teleorman »
 
Revelion Siguranță