× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Voucherele sociale pentru alimente se acordă și anul acesta / Când va fi virată următoarea tranșă

Ziarul Teleormanul • 04-01-2024, 14:00:09 • 58 vizualizari
 

La sfârșitul anului 2023, guvernanții au hotărât continuarea acordării voucherelor sociale pentru alimente și în anul 2024; drept urmare, persoanele aflate în situații vulenrabile vor primi suma de 250 lei, odată la două luni, drept sprijin pentru cumpărături alimentare. De asemenea, s-a stabilit majorarea plafonului veniturilor beneficiarilor, de la 1700 la 2000 lei, ceea ce înseamnă și o creștere a numărului românilor care vor primi aceste tichete sociale.

Astfel, beneficiarii voucherelor sociale pentru alimente și mese calde sunt: pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special; copiii și adulții încadrați în grad de handicap grav, accentuat sau mediu; familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere și familiile monoparentale cu venituri mici; familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social.

Cardurile destinate produselor alimentare și meselor calde în cadrul Programului “Sprijin pentru România” sunt dedicate categoriilor sociale vulnerabile.

Ministrul Adrian Câciu a dezvăluit că acest sprijin va fi acordat până în 2027.

Având în vedere că ultima tranșă din anul 2023 a fost virată în decembrie, următorul ajutor va intra pe carduri în luna februarie.

Related

 
 
Continuare pe Ziarul Teleormanul » Articole Ziarul Teleormanul »
 
Voucherele Sociale Pentru Alimente Acordă Acesta Virată Următoarea Tranșă