× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Dan Barna spune că, dacă USR rămânea în Guvern, erau ciuca miștourilor naționale. Dar acum sunt respectați chiar și de Ciolacu și Ciucă

Spotmedia • 06-10-2023, 14:01:02 • 217 vizualizari
 

Deputatul Dan Barna susţine că, dacă ar fi rămas în Guvern, USR astăzi ar fi fost la fel ca ALDE şi acel guvern nu ar fi făcut reforme.

„Dacă în contextul acela cu ieşirea de la guvernare, noi rămâneam în Guvern, acum eram un fel de ALDE, pentru că noi eram într-o echipă şi când, la zece minute, coechipierul tău îţi trage un glonţ în genunchi, îţi mai trage încă unul, îţi mai trage încă unul şi tu rămâi acolo, nu aveai ce credibilitate să ai.

Acel guvern nu ar fi făcut reforme. (…) Noi rămânând acolo, s-ar fi scufundat în societate percepţia, rămân şi ei la ciolan, acolo. Le-au dat afară trei miniştri şi au rămas. Eram ciuca miştourilor naţionale”, a afirmat Dan Barna, vicepreşedinte USR.

Barna adaugă că ieşirea de la guvernare a validat USR în politica românească şi tocmai acest gest politic a făcut ca acest partid să fie respectat azi de celelalte.

„Faptul că noi am făcut un gest fără precedent politic, în istoria modernă – pentru că Hunor ne zicea: hai, măi, că nu pleacă câinele de la măcelărie, nu o să plecaţi nicăieri, o să vă daţi un pic ochii peste cap şi o să rămâneţi aici, unde să plecaţi?faptul că am făcut o chestie care a zdruncinat foarte tare ne-a validat şi acum suntem respectaţi de toţi.

Adică, la nivel de leadership naţional, şi Ciolacu şi Ciucă au foarte mare consideraţie şi discută şi cu Drulă şi cu ceilalţi colegi din conducere, adică aia a fost un gest de validare pe termen lung al USR-ului.

Ne-am gândit şi noi de multe ori la asta. A fost decizia corectă”, a subliniat Barna.

Cristian Ghinea şi-a lansat volumul „Cine a făcut România: Răscrucile noastre”, la Librăria Humanitas din Sibiu, în prezenţa lui Dan Barna şi a altor membri din filiala judeţeană.

The post Dan Barna spune că, dacă USR rămânea în Guvern, erau ciuca miștourilor naționale. Dar acum sunt respectați chiar și de Ciolacu și Ciucă appeared first on spotmedia.ro.

 
 
Continuare pe Spotmedia » Articole Spotmedia »
 
Rămânea Guvern Miștourilor Naționale Respectați