× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 
alege dreapta unita

Campaniile de phishing pentru compromiterea conturilor de social media au reapărut / Atacatorii folosesc scheme simple, răspândite prin mesaje private

Ziarul Teleormanul • 13-03-2024, 10:00:11 • 152 vizualizari
 

Directoratul Național pentru Securitate Cibernetică (DNSC) a emis o nouă avertizare privind reapariția campaniilor de phishing pentru compromiterea paginilor de social media.

“Aceste scheme sunt simple și se răspândesc prin mesaje private.

Atacatorii încearcă să obțină acces la cât mai multe conturi, printr-o metodă relativ simplă. Spre exemplu, compromit un cont de Facebook al unui utilizator și apoi încearcă același lucru cu alte conturi, transmițând mesaje ca cele din imagini către prietenii sau urmăritorii contului deja compromis.

Utilizatorilor li se sugerează să dezvăluie un cod (venit pe sms sau prin mail) care ar «ajuta» în configurarea contului de Facebook pe un alt dispozitiv. Codul primit de dvs. pe mail sau prin SMS reprezintă de fapt codul de recuperare al contului dvs. de social media, cod pe care ei îl pot folosi în procesul de schimbare a parolei.

Fără o analiză atentă a cerințelor mesajului și fără o verificare suplimentară, pe un canal de comunicare alternativ, că în spatele mesajului este un expeditor legitim, aceste campanii pot părea convingătoare. Chiar dacă primiți mesaje de la prieteni, în cazul în care vi se cer date sau bani, verificați întotdeauna că în spatele mesajului este prietenul sau cunoștința dvs. Puteți să apelați persoana respectivă pentru a vă confirma dacă el a scris acel mesaj.

Recomandarea echipei DNSC este, în primul rând, să nu acționați pripit în mediul online, să vă acordați un răgaz pentru a analiza contextul. fără a cădea pradă emoțiilor și să citiți cu mare atenție textul mesajelor sau a notificărilor pe care le primiți.

Dacă aveți suspiciuni cu privire la un mesaj, nu răspundeți și nu faceți clic pe un eventual link! Raportați astfel de tentative rețelei sociale și DNSC (telefon 1911 sau alerts@dnsc.ro).

Dacă ați căzut deja în capcană și ați pierdut accesul la contul de social media, echipa DNSC oferă un ghid util pentru procesul de recuperare a accesului: https://www.dnsc.ro/vezi/document/ghid-retele-sociale”, este mesajul transmis de reprezentanții DNSC.

Related

 
 
Continuare pe Ziarul Teleormanul » Articole Ziarul Teleormanul »
 
Campaniile Phishing Pentru Compromiterea Conturilor Social Reapărut Atacatorii Folosesc Scheme Simple